Ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius sako, kad dėl šio sprendimo kainos vartotojams išaugti neturėtų.

„Lietuvoje jau ne vienus metus imama rinkliava už daugelį vertinimo procedūrų ir pažymėjimų, suteikiančių teisę dirbti turizmo paslaugų sektoriuje. Tik apgyvendinimo įstaigų klasifikavimas buvo vykdomas valstybės biudžeto lėšomis, o tai neteisinga kitų turizmo sektoriaus dalyvių atžvilgiu. Be to, turint omenyje tai, kokiam laikotarpiui suteikiami pažymėjimai ir kiek kainuos klasifikavimo procesas, apgyvendinimo paslaugų kaina vartotojams dėl to neturėtų augti,“ – pranešime sako V. Sinkevičius.

1 žvaigždutės viešbučiui rinkliavos dydis siektų 160 eurų, 2 žvaigždučių viešbučiui – 190 eurų, 3 žvaigždučių viešbučiui – 300 eurų, 4 ir 5 žvaigždučių viešbučiui – 410 eurų.

1 žvaigždutės, 2 žvaigždučių svečių namams, moteliui, kempingui analogiška rinkliava siektų 120 eurų, 3 ir 4 žvaigždučių svečių namams, moteliui, kempingui, 5 žvaigždučių kempingui – 150 eurų.

Siūlomų valstybės rinkliavų dydis, pasak Ekonomikos ir inovacijų ministerijos, apskaičiuotas atsižvelgiant į klasifikuojamosios apgyvendinimo paslaugos rūšį, klasifikuojamam objektui suteikiamą žvaigždučių skaičių, klasifikavimo sąnaudas ir įvertinus kaimyninių Baltijos šalių apgyvendinimo paslaugų klasifikavimo kainodaros patirtį.

Iki šiol nėra nustatyta valstybės rinkliava už apgyvendinimo paslaugų klasifikavimo pažymėjimų išdavimą, nors šiai funkcijai atlikti, pasak ministerijos, reikia sąnaudų, kurias padengti turėtų šią paslaugą gaunantys ūkio subjektai.

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba neatlygintinai klasifikuoja apgyvendinimo paslaugų teikėjus.

Rinkliavą įvesti planuojama 2020 metų sausio 1 dieną.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją