Kaip skelbiama, siūloma įsigyti 220 vienetų elektroninės valiutos kasimo įrenginių komplektų, kurių pradinė pardavimo kaina siekia 70,4 tūkst. Eur.

Susisiekus su antstolių Vitalio Milevičiaus ir Daivos Milevičienės kontora, kuri atsakinga už šio turto pardavimą, antstolio padėjėjas Adomas Augonis DELFI pasakojo, kad nors varžytinės paskelbtos tik vakar, susidomėjusių kriptomilijonieriaus valdomos įmonės turtu tikrai netrūksta.

„Žmonės domisi, skambina, rašo. Mes skambučių ir rašymų neregistruojame, bet pagal bendrą srautą – besidominčių nemažai.

Dalis žmonių tiesiog nori apžiūrėti įrangą, tai sprendžiame klausimą dėl organizuotos apžiūros, nes ten yra saugoma teritorija, kontroliuojamas patekimas leidimais. Galvojame paskirti datą, valandą, padaryti registraciją ir tada visi eisime apžiūrėti“, – komentavo jis.

Kaip aiškino, jeigu turtas nebus parduotas pirmųjų varžytinių metu, toliau jį perimti bus siūloma patiems kreditoriams, o jei taip nenutiks, tada siūloma įranga sulauks ir antrųjų varžytinių.

Pauliaus Aršausko kriptovaliutų įrenginiai

Spėti, ar siūlomai kriptovaliutų kasimo įrangai prireiks antrų varžytinių, specialistas nedrįso.

„Čia labai sunku pasakyti tokius dalykus“, – teigė jis.

Norintiems dalyvauti varžytinėse taip pat reikės susimokėti ir dalyvio mokestį, kuris piniginę patuštins dar 7040 Eur. Kaip nurodoma, šiai įrangai varžytinės skelbiamos pirmą kartą ir baigsis rugsėjo 25 dieną.

Kaip DELFI jau rašė, praėjusių metų rudenį Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) pradėjo ikiteisminį tyrimą, įtardama kriptovaliutų kasimą vykdančius verslininkus šešėline veikla.

Tuomet „Ramignos“ patalpose ir jos vadovų bei atsakingų darbuotojų gyvenamosiose vietose bei naudojamuose automobiliuose atliktos kratos.

„Pirminiais duomenimis, Vilniuje veikianti bendrovė, kuri viešai skelbiasi užsiimanti ypač pelninga kriptovaliutų bitkoinų ir eterio (ethereum) išgavimo veikla, nuo mokesčių administratoriaus galėjo slėpti tikrąjį veiklos mastą ir gaunamas pajamas“, – rašoma tada išplatintame pranešime.

Ten pat nurodyta, kad ikiteisminį tyrimą dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo (BK 222 str.) ir neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimo (BK 220 str.) organizuoja ir jam vadovauja Generalinė prokuratūra.

Baudžiamajame kodekse nurodoma, kad už įvardintus nusikaltimus gresia baudos, areštas arba laisvės atėmimas nuo 4 iki 8 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (359)