Prieš išvykęs iš Vašingtono į Didžiojo septyneto (G-7) viršūnių susitikimą Bjarice D. Trumpas vėl pagrasino įvesti tokius veiksmus, taip atsakant į Paryžiaus sprendimą apmokestinti tokių JAV technologijų milžinių kaip „Google“, „Facebook“ ir „Apple“ pelną.

„Ginsiu prancūzišką vyną su nuoširdžiu ryžtu, – sakė D. Tuskas. – Jeigu JAV įves muitus, Europos Sąjunga atsakys tuo pačiu“.

„Mums dabar mažiausiai reikia konfrontacijos su mūsų geriausia sąjungininke, Jungtinėmis Valstijomis, – pridūrė jis. – Ši įtampa dėl prekybos ir muitų nėra mūsų iniciatyva, bet turime būti pasirengę ir esame pasiruošę“.

Prancūzų vyndariai su dideliu nerimu laukė viršūnių susitikimo pradžios, norėdami įsitikinti, ar „rimtų atsakomųjų veiksmų“ pažadėjęs imtis D. Trumpas ištesės kelis kartus išsakytą grasinimą įvesti muitus.

„Tai puikios Amerikos bendrovės, ir, atvirai kalbant, nenoriu, kad Prancūzija apmokestintų mūsų įmones. Labai nesąžininga“, – vėlai penktadienį prie Baltųjų rūmų susirinkusiems žurnalistams sakė D. Trumpas.

„Ir jeigu jie tai padarys, mes apmokestinsime jų vyną arba darysime kažką kita. Apmokestinsime jų vyną, kaip jie dar nėra to matę“, – teigė jis.

Anksčiau šią savaitę vienas JAV pareigūnas patvirtino, jog „akivaizdžiai diskriminacinis skaitmeninių paslaugų mokestis, kurį nusprendė įvesti Prancūzija“ bus aptartas per G-7 forumą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)