Anot ekonomisto, įtampa ir finansų rinkose, ir daugelyje pramoninių valstybių – didžiausia nuo 2009-ųjų metų.

„Vokietijos pramonė traukiasi, automobilių gamyba yra nukritusi į 2009-ųjų lygį. Aišku, kad Kinijos-JAV konfliktas dar tikrai įsibėgėja, nes nėra prošvaisčių, kad pavyks susitarti ir pasaulio ekonomikos lėtėjimas – labiausiai tikėtinas scenarijus.

Mes dar turime daugybę kitų rizikų – JK pasitraukimas iš ES didėja tikimybė, kad bus be susitarimo, JAV-Irano konfliktas, galimi naftos tiekimo sutrikimai, klimato kaitos padariniai... Nesu labai optimistiškai nusiteikęs. Yra tik dvi geros naujienos. Viena, kad artėja JAV prezidento rinkimai ir Donaldas Trumpas turės susitarti ir su Kinija, ir turės pasiekti ekonomikos augimo JAV“, – vardija N. Mačiulis.

Vis dėlto, jo teigimu, kita gera žinia ta, kad Lietuva šiandien daug geriau pasiruošusi krizei nei buvo 2008 metais.

„Mes neturime nei NT burbulo, įmonių ir gyventojų finansai yra daug geresni. Lietuva 10-ties metų laikotarpiui gali pasiskolinti už neigiamas palūkanas – investuotojai Lietuvos finansų ministerijai dar primoka. Visi yra pasiruošę ir tai viena iš valstybių, kuri labai gerai išmoko 2008-ųjų metų pamokas, dėl to dėl Lietuvos perspektyvų per daug nejaučiu nerimo“, – sako ekonomistas.

Kad ekonominiams neramumams pasiruošęs jau yra ir verslas sako ir „Hanner“ valdybos pirmininkas Arvydas Avulis, nors rezultatai, anot jo, kol kas džiugina.

„Versle visada yra planas B. Daugelis kompanijų jau yra finansiškai tam pasiruošusios, sukaupusios rezervų, be abejo, visi dirba kažkiek atsargiau. Nepaisant to, rezultatai kol kas geri. Jeigu ir bus kažkoks, sulėtėjimas, nemanau, kad jis turės kažkokių skaudžių padarinių“, – laidoje „DELFI diena“ kalbėjo verslininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (152)