Anot jo, pensijų reforma Lietuvoje antradienį domėjosi Estijos prezidentė Kersti Kaljulaid. G. Nausėda sako pristatęs reformą kaip „žingsnį teigiama linkme“ gyventojams patiems rūpinantis pajamomis senatvėje.

„Tokią reformą iš principo būtų galima sveikinti. Tik bėda ta, kad mes ją nelabai tinkamai komunikavome, nes patys rezultatai rodo, kad tikrai nemaža dalis žmonių grįžo į „Sodrą“, kita dalis apsisprendė daugiau nekaupti, kita dalis apsisprendė prisidėti daugiau“, – žurnalistams po vizito Taline teigė G. Nausėda.

„Jei būtų komunikacija sėkmingesnė, gal šiandien turėtumėme didesnį procentą žmonių, kurie nori aktyviai šitoje pensijų reformoje dalyvauti“, – pridūrė jis.

Gyventojai iki liepos pradžios turėjo apsispręsti, ar toliau kaups privačiuose fonduose, ar su sukauptomis lėšomis nori grįžti į „Sodrą“. Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos duomenimis, kaupti privačiuose fonduose apsisprendė 1,132 mln. Lietuvos gyventojų, kaupimą sustabdė 204 tūkst. žmonių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)