Su Neimantu ankstyvą rytą susitikome Jonavos rajono savivaldybėje, kur vaikinas papasakojo, kaip jam kilo mintis imtis tokios programėlės kūrimo ir kuo ji gali pasitarnauti patiems keliautojams.

Kaip aiškino, programėlės veikimo principas yra toks, kad joje lankytojas gali rasti visas lankytinas tam tikro miesto ar rajono vietas vienoje vietoje, o kai žmogus nuvyksta į vieną iš objektų, jam tereikia įsijungti išmaniojo telefono kamerą.

„Tada lankytojas be jokių QR kodų per mobilųjį gali matyti animacijas ir informaciją apie tą objektą, pasižiūrėti senesnes tos lankytinos vietos nuotraukas“, – aiškino jis.

Paulius Deksnys

Tiesa, jaunuolis atviras – tokią programėlę jis norėjęs sukurti jau seniai, tačiau tik pradėjęs pamatė, kad vienas su tuo nesusitvarkys.

„Pamačiau, kad man reikės grafinio apipavidalinimo, o aš to nemoku, nes galiu tik programuoti. Susiradau kolegą Paulių, kuris jau buvo pradėjęs kurti panašią programėlę. Susibendravome ir pradėjome dirbti drauge“, – apie programėlės ir draugų bei kolegų susibičiuliavimą pasakojo vaikinas ir pridūrė, kad jis pats rugsėjį jau žygiuos į antrą programavimo sistemų dalyko kursą, o jo kolega šiemet tik baigė gimnaziją.

Nors draugai programėlę kurti pradėjo tik balandžio viduryje, o šiandien ji veikia vos du mėnesiai, šiuo metu ją jau yra atsisiuntę 1145 vartotojai.

„Programos privalumai, kad galima sukurti ir įvairius maršrutus.

Taip pat planuojame pridėti ir tokias vietas, kaip restoranai, viešbučiai, kad turistai, atvykę į miestą, galėtų susirasti kur galėtų pavalgyti, pernakvoti“, – apie savo su kolega kūrinį pasakojo Neimantas.

Paklaustas, ar iš pradžių nesuabejojo, kad Jonavoje gali nebūti tiek lankomų vietų, vaikinas sakė apie tai pagalvojęs, tačiau jų Jonavoje ir visame rajone vaikinai radę daugiau nei 40.

„Mums ir patiems buvo atradimas, kad visko čia tiek yra“, – juokėsi jis ir sakė, kad jam asmeniškai gražiausia atrasta vieta – Mažųjų Žinėnų piliakalnis, esantis netoli Mykoliškių kaimo, Jonavos rajone.

Neimantas teigė, kad kol kas jaunuoliai iš savo programėlės dar nieko neuždirba, užsiima jos tobulinimu, tačiau ateityje planai – dideli.

„Tikriausiai siūlysime ją pirkti, tačiau ne žmonėms, o savivaldybėms, kad jie ją galėtų panaudoti turizmui, jį skatinti“, – atvirai sakė vienas jos kūrėjų.

Kol kas vyrukai tokią programėlę turi sukūrė tik Jonavos miestui ir rajonui, tačiau netrukus tokios programėlės sulauks ir Rokiškis.

„Šiai dienai turime „Keliauk po Jonavą“, bet po truputį plečiame ir kuriame „Keliauk po Rokiškį“, kitąmet planuojame apjungti ir regioninius parkus, kitus miestus.

Galvojome ir apie Ukmergę, Kėdainius. Gal kada sukursime programėlę ir Kaunui“, – ateities planais dalinosi Neimantas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)