„Nors dar nesame suvedę tikslių duomenų, bet pagal Turizmo ir informacijos centre apsilankančių turistų srautus preliminariai galiu sakyti, kad šis vasaros sezonas pavykęs“, – sakė R. Kmitienė.

Nors šiemet orai turistų itin nelepino, R. Kmitienė svarstė, kad į Palangą juos vilioja kultūrinių renginių, rekreacinių edukacinių veiklų gausa.

„Stebime, kad ir pačioje Palangoje labai daug žmonių. Jau trečius metus stebime tokią tendenciją, kad į Palangą vis daugiau atvyksta anglakalbių turistų. Nors ir rusakalbių netrūksta, bet galima sakyti, kad jau truputėlį keičiasi Palangos turisto veidas“, – pasakojo Palangos TIC direktorė.

Pasak jos, ypač anglakalbiai kurorte ieško įvairių veiklų, jiems nepakanka pasiūlyti nakvynę, maisto ir poilsį prie jūros.

„Ir į mūsų centrą užsukę turistai dabar dažniausiai užduoda klausimą „ką veikti?“ Tad ir sukame galvas, kuo juos sudominti, kaip užimti. Laimei, pasiūlyti tikrai turime ką net ir bjauriu oru. Ne tik įvairios ekskursijos po Palangą ar Klaipėdos regioną, bet ir sportinės veiklos, baseinai, parodos, įvairūs renginiai. Labai džiaugiamės, kad yra įvairios viešosios erdvės, kaip „I love Palanga“, arba prie „Rąžės“ viešbučio esanti erdvė, Palangos vasaros parkas, Birutės parkas, Pasakų parkas.

Daugelį domina įvairios aktyvios pramogos: netoli oro uosto karjeruose esantys batutai, vandenlenčių parkas, „Atostogų parkas“, Malūnų kaimas – visa tai sukuria platų pramogų ir atrakcijų turistams spektrą. Tad miesto svečiams turime ką pasiūlyti bet kokiu oru ir bet kuriuo paros metu“, – pasakojo R. Kmitienė.

Kad šiuo sezonu kol kas negalima skųstis, antrino ir Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Ingrida Valaitienė.

„Tikrai negalime skųstis“, – „Vakarų ekspresui“ sakė ji ir žadėjo išsamiau pakomentuoti artimiausiomis dienomis.