Rajono taryba spręs, ar tą dieną uždrausti savivaldybės teritorijoje mažmeninę prekybą alkoholiniais gėrimais.

Šis draudimas nebūtų taikomas pilstomiems alkoholiniams gėrimams, parduodamiems vartoti vietoje viešojo maitinimo įmonėse, turinčiose licencijas verstis mažmenine prekybai alkoholiniais gėrimais.

BNS pernai rašė, kad rugsėjo 1-osios šventę perkėlus į pirmadienį, tą dieną alkoholiu neprekiavo tik „Lidl“ prekybos tinklas. Visi kiti tinklai alkoholiu prekiavo, kaip įprasta – nuo 10 val. iki 20 val.

2013–2016 metais Seimas du kartus buvo pradėjęs svarstymus dėl alkoholio prekybos rugsėjo 1-ąją, kai ji yra šeštadienį arba sekmadienį ir dėl to naujų mokslo metų pradžia nukeliama į pirmadienį. Tačiau abi iniciatyvos žlugo.

Seimas 2006 metais priėmė pataisas, kuriomis rugsėjo 1 dieną iš viso uždraudė prekybą alkoholiu, siekiant užkirsti kelią moksleivių svaiginimuisi pradedant mokslo metus. Vėliau draudimas sušvelnintas – alkoholio rugsėjo 1-ąją negalima įsigyti parduotuvėse, bet juo prekiaujama restoranuose, kavinėse, baruose.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)