Apsvarsčiusi Azartinių lošimų įstatymo pataisas, kurias parengė Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas, "darbietis" Jonas Lionginas, Vyriausybė ketvirtadienį Seimui pateikė neigiamą išvadą dėl jų.

Vyriausybės nuomone, įstatymo projekte nėra reglamentuota, kaip lažybas organizuojančios bendrovės turės pertvarkyti savo veiklą, jeigu jų turimų lažybų punktų skaičius neatitiks pataisomis siūlomo kiekio ir bus per didelis, palyginti su tos apskrities, kurioje yra įsteigti lažybų punktai) gyventojų skaičiumi.

J.Lionginas siūlo, kad vienas lažybų punktas būtų skirtas aptarnauti ne mažiau kaip 15 tūkst. gyventojų.

"Jeigu tam tikroje apskrityje kelios bendrovės turi įsteigusios lažybų punktus ir bendras lažybų punktų skaičius neatitiks nustatyto santykio, neaišku, kurios bendrovės ir kokiais kriterijais vadovaujantis privalės uždaryti lažybų punktus", - teigiama Vyriausybės išvadoje.

J.Liongino pataisos numato ir toliau drausti organizuoti lošimus ligoninėse ir poliklinikose, tačiau suteikti galimybė lošimų verslu užsiimti kitose sveikatos priežiūros įstaigose. Tai suteiktų galimybę lažybų ir totalizatorių punktus, kurių dabar šalyje jau yra apie 200, steigti sanatorijose.

Taip pat siūloma neleisti organizuoti lošimų tik dalyje kultūros įstaigų - bibliotekose, teatruose, muziejuose bei parodų salėse. Dabar lošimų organizavimas draudžiamas visose kultūros įstaigose.

Parlamentaras siūlo ateityje drausti reklamuoti ne visus azartinius lošimus, kaip yra dabar, o tik lošimus automatais ir stalo lošimus. Taip pat siūloma reklama nelaikyti informacijos lošimo vietose ir lošimus organizuojančių bendrovių sukurtuose ir palaikomuose interneto puslapiuose.

Lažybas arba totalizatorių naudojantis telekomunikacinėmis paslaugomis siūloma leisti organizuoti bendrovėms, turinčioms licenciją organizuoti totalizatorių arba lažybas ir ne mažiau kaip 50 veikiančių lažybų arba totalizatoriaus punktų.

Seimas J.Liongino siūlomoms pataisoms po pateikimo yra pritaręs.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją