Kauno apygardos teismas rugpjūčio 8 dieną įmonės „Ecoservice“ prašymu pritaikė laikinąsias apsaugos priemones – centrui uždrausta pasirašyti sutartį su konkurso laimėtoju, BNS pranešė teismo atstovė Milda Bučnytė.

Pasak RATC vyriausiosios juristės Viktorijos Zautrės, centras teismo sprendimą vertina palankiai, nes juo nebuvo sustabdytos konkurso procedūros.

„Teismas neleidžia tik pasirašyti sutarties su laimėtoju, tai mes puikiai vertiname šį sprendimą. Mes galime toliau vykdyti procedūras“, – BNS sakė V. Zautrė.

Portalo cvpp.lt duomenimis, pasiūlymų konkursui buvo laukiama iki rugpjūčio 5 dienos, tačiau V. Zautrė informavo, kad terminas buvo pratęstas iki rugpjūčio 29 dienos.

„Ecoservice“ ginčijo konkurso sąlygą, jog RATC priimtina maksimali metinė atliekų tvarkymo kaina yra 180 tūkst. eurų.

Be to, „Ecoservice“ ieškinyje teigia, kad ARATC atliekų vežėjams nustato pernelyg dideles baudas už sutarties pažeidimus.

ARATC paskelbtame pirkime nurodoma, kad 6 metų trukmės sutartis su atliekų vežėjų vertė yra 1,080 mln. eurų. Pirkimo sąlygose taip pat nurodoma galimybė sutartį pratęsti du kartus, pirmąjį kartą dviem, antrąjį – vieneriems metams.

Šiuo metu Lazdijuose atliekų išvežimo paslaugas teikia „Ecoservice“ antrinė įmonė „Ecoservice projektai“.