Alternatyvų apžvalgą banko užsakymu atliks įmonės „Wood & Co“ bei „Superia Corporate Finance“ – sutartis pasirašyta pirmadienį, per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė Šiaulių bankas.

„Strateginių alternatyvų apžvalga galbūt leis identifikuoti papildomą strateginę banko veiklos kryptį, kuri didintų akcininkų vertę ir galėtų baigtis sandorio ar kelių sandorių įvykdymu“, – teigiama banko pranešime.

Pasak banko, gali būti svarstoma apie viešą akcijų siūlymą, papildomų verslų įsigijimą, prašymą įtraukti į kitos vertybinių popierių biržos sąrašus, banko pardavimu strateginiam ar finansiniam investuotojui ar susijungimu su trečiąja šalimi.

Bankas pabrėžia, kad alternatyvų peržiūra nebūtinai baigsis sandoriu.

Kai kurie analitikai anksčiau neatmetė galimybės, kad galimybė įsigyti Šiaulių banką gali dominti Lenkijos bankus.

„Natūralu, kad abiejų šių bankų (Šiaulių ir iš dalies ERPB valdomos Latvijos „Citadele“ grupės – BNS) akcininkai gali būti konkurentais „Luminor“ savininkams, parduodant savo verslą. Tiek vieniems, tiek kitiems reikia strateginių partnerių, todėl alternatyva „Luminor“ tikrai yra“, – BNS yra sakęs buvęs Lietuvos bankų asociacijos (LBA) prezidentas Stasys Kropas

ERPB į Šiaulių banką investavo 2005 metais, kai už 5,8 mln. eurų įsigijo 16,1 proc. banko akcijų. Vėliau, Šiaulių bankui didinant kapitalą, ERPB investavo papildomai, taip pat konvertavo į akcijas jo suteiktas paskolas ir dabar valdo 26 proc. akcijų paketą.

Praėjusių metų pabaigoje „Invalda INVL“, Algirdas Butkus ir Gintaras Kateiva valdė po 5 proc. Šiaulių banko akcijų. Banko vadovai, kurių balsai pagal įstatymus skaičiuojami kartu, valdė 14,32 proc. akcijų.

Šiaulių banko akcijos kotiruojamos „Nasdaq“ Vilniaus biržos Oficialiajame prekybos sąraše.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)