Akcininkų susirinkime pritarta įmonių reorganizavimo sąlygų parengimui. Jas „Vilniaus baldų“ valdybai pavesta parengti iki rugsėjo 26 dienos, per „Nasdaq“ Viliaus biržą pranešė bendrovė.

„Vilniaus baldų“ generalinis direktorius Jonas Krutinis BNS teigė, kad „Trenduvos“ prijungimas reikalingas įgyvendinant gamyklos statybų finansavimo sąlygas.

„Finansavimo sąlygose (...) yra sutarta su finansuotojais, kad tos abi įmonės apsijungtų, nors šiaip ji („Trenduva“ – BNS) 100 proc. priklauso „Vilniaus baldams“, – BNS sakė J. Krutinis.

Naujos gamyklos statybos jau prasidėjusios, o ji užbaigta turėtų būti kitąmet.

„Jau prasidėjusios, turbūt jau ir stogas baigtas, o baigtos turėtų būti kitų metų pavasarį“, – teigė „Vilniaus baldų“ vadovas.

„Vilniaus baldai“ į naujos įmonės šalia kelio Vilnius-Druskininkai statybą iki 2021 metų pabaigos planuoja investuoti iki 53 mln. eurų. Joje bus sukurta 730 darbo vietų, iš jų 100 naujų.

Gamyklą stato Vilniaus statybų bendrovė „Conresta“. Sutartį su ja šiemet vasarį pasirašė „Trenduva“.

Birželį skelbta, kad 37,8 mln. eurų paskolą „Vilniaus baldams“ naujos gamyklos statyboms suteikė Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas (ERPB) ir Latvijos „Citadele“ bankas Lietuvoje.

Pernai balandį pranešta, jog „Vilniaus baldai“ atnaujins technologijas ir didins gamybą po to, kai su didžiausia jos užsakove – Švedijos baldų prekybos grupe „Ikea“ – pasirašė ilgalaikę sutartį. „Vilniaus baldų“ pardavimai „Ikea“ sudaro apie 99 proc. visų pardavimų.