Sprendimas paskelbtas Pasaulinę dramblio dieną, po 2 metus trukusių konsultacijų su nevyriausybinėmis grupėmis, dramblio kaulo prekeiviais ir visuomene.

Miesto-valstybės teisėsauga liepą sulaikė didžiausią visų laikų dramblio kaulo kontrabandos siuntą. Iš viso konfiskuota beveik 9 t ilčių iš maždaug 300 afrikinių dramblių, jų vertė siekia 12,9 mln. dolerių.

Neteisėta siunta buvo aptikta iš Kongo Demokratinės Respublikos į Vietnamą plukdytame konteineryje. Konteineryje taip pat rasta ir pangolinų žvynų.

Singapūras tarptautinę prekybą dramblio kaulu uždraudė jau 1990 m. Vis dėlto, dramblio kaulo gaminiais galėjo būti prekiaujama šalies viduje, jei prekeiviai įrodydavo, kad dramblio kaulas Singapūre atsirado iki 1990-ųjų.

Tokiai praktikai Singapūras užkirto kelią ir, šalies Nacionalinės parkų tarybos potvarkiu, Singapūre nuo 2021 m. rugsėjo 1 d. uždraudžiama bet kokia prekyba dramblio kaulu. Draudimo nepaisantys asmenys sulauks baudų ir iki 1 metų nelaisvės.

Parkų tarybos teigimu, prekeiviai gali pasilikti dramblio kaulą ir jo gaminius arba paaukoti juos atitinkamoms institucijoms. Vyriausybės rengtos viešos konsultacijos parodė, kad net 99 proc.

Singapūro gyventojų pasisako už visišką prekybos dramblio kaulu draudimą.

Tarptautinė prekyba dramblio kaulu beveik visose pasaulio šalyse buvo uždrausta 1989 m., nes XX a. viduryje milijonus gyvūnų siekusi afrikinių dramblių populiacija iki XX a. 9 deš. pabaigos sumažėjo iki 600 tūkst.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)