Socialdemokratų (SPD) ir žaliųjų partijų nariai trečiadienį pasiūlė padidinti pridėtinės vertės mokestį (PVM) mėsai iki standartinio 19 proc. tarifo. Šiuo metu mėsa ir jos produktai yra apmokestinami lengvatiniu 7 proc. PVM tarifu.

„Aš esu už PVM lengvatos mėsai panaikinimą, gautus pinigus galima skirti gyvūnų apsaugai“, – tvirtino Vokietijos žaliųjų partijos atstovas žemės ūkio politikos klausimams Friedrichas Ostendorfas.

Jo kolega iš socialdemokratų partijos Raineris Spiegingas tikino, kad „mėsos mokestis gali būti žingsnis pirmyn“.

Parlamentarai taip pat pasiūlė iš „mėsos mokesčio“ gautas lėšas panaudoti gyvūnų apsaugos šalyje užtikrinimui. Mėsos pramonė Vokietijoje jau dabar susiduria su griežtesnėmis patikromis, kylant vis didesniam nerimui dėl gyvulių laikymo sąlygų.

Kanclerės Angelos Merkel krikščionių demokratų (CDU) partijos atstovas Albertas Stegemannas teigė, kad jo partija yra pasiruošusi svarstyti didesnius mokesčius mėsai, tačiau gautos lėšos turi būti skirtos ūkininkams.

„Toks mokestis gali būti konstruktyvus. Tiesa, papildomos pajamos turi būti skirtos gyvulininkystės ūkiams paremti, kad jie galėtų įgyvendinti restruktūrizaciją“, – sakė A. Stegemannas.

Opozicinės „Kairės“ („Die Linke“) ir „Alternatyvos Vokietijai“ (AfD) partijos nepritaria siūlomam mokesčiui.

Mokslininkų teigimu, mėsos pramonė yra viena didžiausių teršėjų anglies dioksidu (CO2), kuris sukelia visuotinį atšilimą. Įvairios mokslininkų grupės ir aplinkosaugos organizacijos ne kartą ragino žmones mažinti mėsos suvartojimą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)