Ekonomikos ir inovacijų ministerija teigia, kad dalis „Jūros vartų“ projektų jau yra įgyvendinta, o likusius siūloma toliau įgyvendinti Klaipėdos miesto savivaldybei.

Klaipėda piliavietėje jau yra įrengusi pilies aikštę, rytinėje kurtinoje (viduramžiais statiniuose naudota gynybinė siena tarp dviejų pilies bokštų arba siena jungianti tvirtovės gretimus bastionus) – konferencijų salę ir muziejų, šiaurinėje kurtinoje pastatytas ir įrengiamas interaktyvus archeologijos muziejus.

Savivaldybės administracijos Investicijų ir ekonomikos departamento direktorius Ričardas Zulcas sako, kad kol kas savivaldybė neapsisprendė, kaip galėtų būti naudojama pati pilis.

„Galbūt galėtų atsirasti privatūs investuotojai ar operatoriai, kaip kitose Kryžiuočių pilyse, Mozūrijoje, ten įrengti viešbučiai, konferencijų salės. Kol kas dar nematome tolesnės perspektyvos, vyksta diskusijos“, – BNS sakė R. Zulcas.

Be to, šiemet baigiama tiesti Priešpilio gatvė, projektuojamas Pilies bokštas.

„Tiesiama perklojama Priešpilio gatvė, kuri padės atverti visą pilies žvaigždę. Klaipėdos pilis yra unikali, nes ji buvo žvaigždinė. Atlikus archeologiją buvo nustatytos tos žvaigždės ribos, ir dabar gatvė pastumta link Baltijos laivų statyklos“, – BNS sakė R. Zulcas.

Savivaldybė taip pat dalyvavo Jachtklubo krantinių įrengimo projekte, tačiau šiais metais aukcione atsisakė savo dalies.

Ekonomikos ir inovacijų ministerijos duomenimis, bendra įgyvendintų projektų vertė siekia daugiau nei 10 mln. eurų, dalis jų – Europos Sąjungos lėšos.

„Jūros vartus“ sudaro 8 projektai: Klaipėdos pilies princų Frydricho ir Karlo bastionų sutvarkymas, išvystant Mažosios Lietuvos muziejų, kultūros pramogų ir amatų centro atstatytuose Klaipėdos pilies bastionuose įkūrimas, visuomeninių renginių bei rotušės ir konferencijų centro infrastruktūra buvusioje pilies teritorijoje, Jachtingo centras, jachtų techninio aptarnavimo centras, Smiltynės jachtų uosto rekonstrukcija bei Smiltynės jachtų uosto plėtra – naujo jachtų baseino statyba.

Šiuo metu įgyvendinami 24 valstybei svarbūs projektai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)