Šiuo metu šiose etapuose, t. y. atkarpose tarp I. Kanto ir Maironio gatvių bei S. Daukanto ir Mickevičiaus gatvių baigiami granito dangos klojimo ir mažosios architektūros įrengimo darbai.

Šiuo metu jau įvykdyta daugiau nei 60 proc. Laisvės alėjos rekonstrukcijos darbų. Visus darbus numatyta baigti kitų metų vasarą.

Antrasis Laisvės alėjos atnaujinimo etapas pradėtas 2018 m. gegužės mėn. pradžioje. Pirmojo etapo metu buvo rekonstruotas penktasis ruožas tarp A. Mickevičiaus ir Gedimino gatvių.

AB „Kauno tiltai“ Gatvių tiesimo aikštelės vadovė Jolanta Varkalienė DELFI teigė, kad lygiagrečiai Laisvės alėjos atkarpoje tarp Maironio ir S. Daukanto gatvės (trečias etapas) jau įrengtas gatvės pagrindas ir šiuo metu pradėta kloti granito danga. Tuo tarpu atkarpoje tarp Vilniaus ir I. Kanto gatvių (pirmas etapas) vykdomi inžinerinių tinklų bei gatvės dangos įrengimo darbai, taip pat įrenginėjamos troleibusų kontaktinio tinklo atramos ir kt.

„Laisvės alėjos rekonstrukcijos eigoje pastebėta, kad techniniame projekte inžinerinių tinklų sprendiniai neatitinka realios esamos padėties (skiriasi komunikacijų aukštis, gylis, vieta). Dėl šios priežasties teko kai kuriuos sprendinius derinti iš naujo, keisti planuojamus darbus.

Taip pat išardžius Laisvės alėjos fontano konstrukciją, paaiškėjo, kad esama labai prastos būklės, dėl to teko ją keisti nauja. Architektūriniai sprendiniai nesikeis – fontanas išliks toks pats kaip buvęs. Be to, atkarpoje tarp Vilniaus ir I. Kanto gatvių rekonstrukciją buvo šiek tiek pristabdę archeologiniai tyrinėjimai. Nepaisant visų nenumatytų trukdžių, darbai vykdomi sklandžiai ir pagal grafiką“, - raštu DELFI atsiųstame komentare cituojama J. Varkalienė.

Rekonstrukciją atliekanti bendrovė nuoširdžiai dėkoja Kauno gyventojams, miesto svečiams ir Laisvės alėjoje įsikūrusių įstaigų bei įmonių savininkams už geranorišką supratingumą, siekiant Laisvės alėją paversti dar patrauklesne erdve ir atsiprašo už iškylančius nepatogumus.

2015 metų viduryje prasidėjusi Laisvės alėjos rekonstrukcija iš viso preliminariai kainuos 19 mln. eurų. Tiksli rekonstrukcijos suma paaiškės pasibaigus visiems darbams.

Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis DELFI patikino, kad užbaigus penkis rekonstrukcijos etapus miestas imsis tvarkyti senamiestį, Vilniaus gatvę bei rotušę. Likusi Laisvės alėjos dalis nuo Gedimino gatvės link Vytauto prospekto ir už jo nebus pamiršta, ji bus atnaujinta atlikus rekonstrukcijos darbus senamiestyje.

Beje, antradienį buvo paskelbta, kad netrukus bus baigta Laisvės alėjoje esančios Kauno Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios stogo rekonstrukcija, o greitai bus pradėtas ir fasado atnaujinimo darbai, kuriuos planuojama baigti taip pat kitų metų vasarą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)