„Profesorius Rupertas Stadleris ir dar trys įtariamieji yra kaltinami sukčiavimu, sertifikatų klastojimu ir klaidinančia reklama“, – pranešė Miuncheno prokuratūra.

Kaltinimai pateikti dėl 2015 m. kilusio „dyzelgeito“ skandalo, kuomet paaiškėjo, kad milijonuose „Volkswagen“, „Audi“ ir „Porsche“ dyzelinių automobilių buvo įdiegta programinė įranga, skirta dirbtinai sumažinti išmetamųjų dujų taršą bandymų gamyklose metu. Vos išriedėję į gatves tokie automobiliai aplinką teršė kur kas labiau nei tai daryti leidžia įstatymai.

Pasak prokurorų, R. Stadleris apie sukčiavimą sužinojo vėliausiai 2015-ųjų rugsėjį, kai „Volkswagen“ pripažino sukčiavimo faktą. Nepaisant paviešintos informacijos, R. Stadleris ir toliau užsiėmė „Audi“ automobilių, kuriuose įdiegta sukčiauti padedanti įranga, prekyba.

Visos „Volkswagen“ grupės, kuriai priklauso ir „Audi“ bei „Porsche“ markės, dėl „dyzelgeito“ patirti nuostoliai siekia per 30 mlrd. eurų. Didžiąją dalį šių lėšų sudaro baudos ir kompensacijos vairuotojams Jungtinėse Valstijose.

Bandydama atsigauti po šio skandalo, „Volkswagen“ grupė paskelbė sieksianti kuo skubiau pereiti prie intensyvesnės elektromobilių gamybos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)