Kaip praneša grupė, kartu su grupės kompanija „BAA Training“, kasmet paruošiančia apie tūkstantį aviacinio personalo narių Lietuvoje ir užsienyje, 2020 metų antroje pusėje planuojama atverti „BAA Training China“ aviacinių mokymų centrą, teiksiantį aviacinių mokymų sprendimus Kinijos oro linijoms.

Numatoma, kad mokymų centras bus įkurtas Džengdžou oro uosto terminalo ekonominėje zonoje. Investuojant daugiau nei 53 mln. eurų mokymų centre ketinama pastatyti iš viso šešis „Boeing 737“ ir „Airbus A320“ šeimos realaus skrydžio treniruoklius ir teikti viso spektro aviacinius mokymus pilotams, orlaivių palydovams bei antžeminio aptarnavimo specialistams, teigiama pranešime.

Kaip, remdamasi Kinijos civilinės aviacijos administracijos duomenimis, praneša grupė, šalyje fiksuojamas rinkos augimas: per penkerius metus metinis lėktuvais suskraidytų valandų kiekis nuo 6,19 milijono pasiekė 10,5 milijono. Tuo metu „Boeing“ ir „Airbus“ orlaivių gamintojai prognozuoja, kad iki 2037 metų Viduriniuose Rytuose ir Azijos ir Ramiojo vandenyno šalių regione prireiks iki 325 tūkstančių naujų pilotų. Tuo metu vien Kinijoje planuojama, kad lėktuvų skaičius per dvidešimt metų padvigubės ir sudarys 18 proc. viso pasaulinio orlaivių parko.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją