Pagal pranešimą, liepą gyventojai geriau nei prieš metus vertino savo namų ūkio finansinės padėties pasikeitimus, namų ūkio finansinės ir šalies ekonominės padėties perspektyvas, bet didesniems pirkiniams ketino išlesti šiek tiek mažiau.

Gyventojų, teigiančių, kad per praėjusius 12 mėn. jų namų ūkio finansinė padėtis pagerėjo, palyginti su prieš metus išsakyta nuomone, padaugėjo nuo 21 iki 27 proc., o teigiančių, kad padėtis pablogėjo, dalis sumažėjo nuo 27 iki 19 proc., nurodo Statistikos departamentas.

Tuo metu gyventojų, prognozuojančių, kad šalies ekonominė padėtis per artimiausius 12 mėn. pagerės, dalis padidėjo nuo 31 iki 36 proc.

Manančių, kad gerės namų ūkio finansinė padėtis, gyventojų dalis per metus padidėjo nuo 21 iki 25 proc.

Liepos mėnesį 26 proc. gyventojų teigė, kad per artimiausius 12 mėn. didesniems pirkiniams ketina išleisti daugiau nei per praėjusius 12 mėn., 16 proc. – mažiau (prieš metus – atitinkamai 31 ir 16 proc.).

Liepą vartotojų pasitikėjimo rodiklis siekė 6 ir, palyginti su birželiu, sumažėjo 2 procentiniais punktais ir buvo toks pat kaip gegužę.

Liepą namų ūkio finansinės padėties pasikeitimus per praėjusius 12 mėn. gyventojai vertino truputį blogiau nei birželį: 27 proc. gyventojų teigė, kad jų namų ūkio finansinė padėtis pagerėjo, 19 proc. – kad pablogėjo (birželį – atitinkamai 26 ir 17 proc.).

Namų ūkio finansinės padėties prognozės, palyginti su birželiu, buvo šiek tiek pesimistiškesnės: kas ketvirtas gyventojas (25 proc.) tikėjosi, kad jo namų ūkio finansinė padėtis gerės, kas 10 manė, kad ji blogės (birželį – atitinkamai 26 ir 8 proc.).

Tuo metu vartotojų pasitikėjimo rodiklis mieste ir kaime birželį skyrėsi 1 procentiniu punktu: mieste jis sudarė 6, kaime – 7. Palyginti su praėjusiu mėnesiu, mieste vartotojų pasitikėjimo rodiklis sumažėjo 3, o kaime padidėjo 1 procentiniu punktu.

Pasak Statistikos departamento, šalies ekonominės padėties pasikeitimus per praėjusius 12 mėnesių liepą gyventojai vertino blogiau nei birželį: kas trečias gyventojas (33 proc.) teigė, kad per praėjusius 12 mėn. ji pagerėjo, 21 proc. – kad pablogėjo (birželį – atitinkamai 39 ir 17 proc.).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją