Ekonomikos sustojimas man atrodo per daug optimistiškas situacijos apibūdinimas“, – sakė Vokietijos „Commerzbank“ ekonomistas Eckartas Tuchtfeldas.

„Aš vietoj to kalbėčiau apie pastebimą judėjimą žemyn", – akcentavo jis.
Analitikų teigimu, didžiausiai Europos ekonomikai kenkia pasaulinės prekybos nuosmukis, silpnas automobilių sektorius bei padidėjusi politinė nežinomybė dėl prekybos ginčų, Italijos padėties ir galimo „Brexit“.

Dėl šių pavojų daugelis ekonomistų nemato tikimybės, kad Vokietijos ūkis antroje 2019 metų pusėje atsigaus, o recesijos rizika tuo metu tampa gana didelė.

Ekonomistų pozicija taip pat atitinka Vokietijos vyriausybės ir piliečių požiūrį. Praėjusią savaitę atliktas tyrimas parodė, kad pusė vokiečių mano, jog artimiausiais metais šalies ekonomikos situacija pablogės.

Tik 14 proc. vokiečių laukia ekonomikos pakilimo per ateinančius kelerius metus, o 34 proc. mano, kad jos situacija išliks tokia pati, rodo transliuotojų RTL ir „n-tv“ užsakymu atliktas tyrimas.

Pastaraisiais mėnesiais Berlynas taip pat sumažino savo ekonomikos augimo prognozes. Vyriausybės pavasario prognozėje 2019 metams jai buvo numatomas vos 0,5 proc. augimas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)