„City Service“ neseniai pranešė atleidžianti 231 daugiabučių remontininką – visi jie galės įsidarbinti platformoje „PortalPRO“ kaip sertifikuoti ir individualios veiklos pažymėjimus turintys meistrai. Bendrovės teigimu, tai yra dalijimosi ekonomika grįstas modelis, o vienas pagrindinių jo bruožų – skaidrumas.

Pasak įmonės, platforma veiks panašiai, kaip pavėžėjimo paslaugų platformos „Bolt“ ar „Uber“.

M. Dubnikovas teigia, kad toks modelis pirmiausia bus finansiškai naudingas įmonei ateityje.

„Viena, tai yra tam tikras mokesčių planavimas, nes mokestinės naudos yra. Kitu atžvilgiu yra įsipareigojimų turėjimas – tai jeigu turi savo darbuotojus, netgi jei juos norėtum atleisti, tai turėtume kalbėti apie 1-2 mėnesių išeitines kompensacijas“ – BNS sakė M. Dubnikovas.

„Tai yra lengvesni santykiai tarp įmonės ir individualios veiklos vykdytojo. Jie yra pagrįsti daugiau nauda nei įsipareigojimais“, – pridūrė jis.

Tuo metu „City Service“ teigia, kad po pertvarkos mokesčių valstybei bus sumokama dar daugiau.

„Akivaizdu, kad valstybė mokesčių surinks daugiau nei iki šiol, nes visi prie sistemos prisiregistravę meistrai privalės dirbti skaidriai ir mokėti visus priklausančius mokesčius valstybei“, – BNS sakė „City Service“ atstovas spaudai Paulius Ugianskis.

M. Dubnikovas pažymėjo, kad dirbdami pagal naują modelį daugiausia naudos pajus gerai dirbantys darbuotojai: „Dalijimosi ekonomika juda į tai, kad kiekvienas dalyvis yra pats sau šeimininkas.“

M. Dubnikovas sutinka, kad tokios platformos gali prisidėti prie šešėlio mažinimo.

„Vienareikšmiškai taip. Mes galime pažiūrėti pavėžėjimo versle, kaip tai vyksta. Vienas dalykas yra šešėlio mažėjimas, kitas dalykas – grynųjų pinigų kiekio mažinimas, jis labai yra tikėtinas“, – BNS sakė mokesčių analitikas.

Darbuotojai bus atleidžiami iš „City Service“ grupės įmonės „Mano būsto priežiūra“. „Sodros“ duomenimis, bendrovėje dirba 392 darbuotojai.

„City Service“ BNS pranešė, kad Užimtumo tarnyba apie grupės darbuotojų atleidimą informuota praėjusį ketvirtadienį.

Užimtumo tarnybos atstovė Milda Jankauskienė BNS patvirtino, kad „Mano būsto priežiūros“ pranešimas gautas. Pagal jį 231 darbuotojas bus atleistas nuo rugpjūčio 12 iki spalio 31 dienos.