Antrąjį šių metų ketvirtį, palyginti tuo pačiu laikotarpiu pernai, telekomunikacijų, IT ir TV paslaugas teikiančios „Telia" pajamos mažėjo 1,1 proc. ir siekė 92 mln. eurų. Įmonės ketvirčio EBITDA, neįskaičiavus vienkartinių sąnaudų, per metus išliko beveik nepakitusi ir siekė 31,2 mln. eurų. Grynasis veiklos pelnas per šių metų balandį-birželį sumažėjo 6,7 proc. - iki 12,9 mln. eurų.

Toliau tikslingai mažinamos nedidelės maržos tarptautinio balso tranzito apimtys padarė neigiamą įtaką įmonės finansų rodikliams, tačiau juos kompensavo stipriai augantys pagrindinių ryšio paslaugų, įrangos ir IT pardavimai. Teigiamos įtakos rezultatams turėjo ir toliau vykdoma veiklos efektyvumo programa bei įmonės sąnaudų valdymas.

„Telia" paslaugos ir išskirtiniai pasiūlymai rinkoje siekia rekordus, vadinasi, siūlome klientams būtent tai, ko jiems reikia. Šį birželį sujungtų paslaugų „Telia One" naudotojų jau turėjome daugiau kaip 50 tūkst. klientų, o prie naujo išmaniosios „Telia" televizijos šuolio - dabar ją žiūri 237 tūkst. prenumeratorių - prisidėjo ir kartu su visu pasauliu Lietuvoje rodomi neįtikėtino populiarumo sulaukę serialai „Sostų karai" bei „Černobylis". Be to, ką tik atsinaujinome pakeitę savo bendrovės šūkį į „Įdomiau tik gyvenimas" ir toliau investuojame į technologijas, inovacijų plėtrą ir tvarią visuomenės raidą. O tai reiškia dar daugiau konkurencijos ir naudos vartotojams", - sako „Telia" vadovas Danas Str￶mbergas.

Bendrovės pirmojo pusmečio pajamos iš TV paslaugų, palyginti su pajamomis prieš metus, padidėjo 12,6 proc., įrangos - 9,1 proc., IT paslaugų - 8,1 proc., o mobiliojo ryšio paslaugų - 5,6 procento.

Nepaisant prisotintos ir itin konkurencingos rinkos, „Telia" išmaniosios televizijos klientų skaičius pirmąjį šių metų pusmetį per metus padidėjo 7,7 proc. - iki 237 tūkst., o šviesolaidinio interneto vartotojų skaičius augo 5,1 proc. - iki 286 tūkstančių.

Siekdama suteikti kuo geresnę interneto patirtį žmonėms, bendrovė balandį pradėjo atnaujinti namuose naudojamą galinę įrangą nemokamai keičiant ją nauja. Į galinės įrangos keitimą „Telia" investavo 1,8 mln. eurų.

Iki birželio pabaigos visą Lietuvą dengiančio „Telia" mobiliojo ryšio stočių skaičius per pusmetį padidėjo 356 naujomis stotimis iki 3168 bazinių stočių 1390-yje šalies vietų.

Per pirmuosius šešis šių metų mėnesius „Telia" technologai baigė 2017 m. pradėtą IP tinklo atnaujinimo dalį, o per pirmąjį šių metų pusmetį į fiksuotojo ir judriojo ryšio tinklų plėtrą investuota 20,7 mln. eurų. Iš viso „Telia" investicijos sudaro daugiau nei 60 proc. visų Lietuvos telekomunikacijų rinkos investicijų.

Gegužę bendrovės akcininkams už 2018 metus buvo išmokėti rekordiniai dividendai - po 8 centus už akciją, iš viso - 46,6 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)