Pasak R. Masiulio, jis „pirmą kartą girdi tokį dalyką“.

„Mes turime teismo sprendimus ir Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) sprendimus. Matosi, kad sprendimas buvo teisingas. Grįžti dabar, kapstytis toje praeityje nėra prasmės“, - trečiadienį Eltai sakė R. Masiulis.

„Nieko suklastoto nebuvo, iš musės daromas dramblys“, - pridūrė jis.
ELTA primena, kad trečiadienį portale lrytas.lt pasirodė interviu su buvusiu Klaipėdos jūrų uosto direktoriumi Arvydu Vaitkumi, kuriame teigiama, kad kovo 22 dienos „valdybos posėdžio protokolas suklastotas“.

A. Vaitkus interviu teigia, kad susisiekimo ministrui R. Masiuliui valdybos pirmininko Nerijaus Udrėno, esą įtakingo prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėjo, pateiktas valdybos protokolas skyrėsi nuo valdybos sekretoriaus protokolo projekto. Teigiama, kad, skirtingai nei N. Udrėno pasirašytame protokole, kur „visi valdybos nariai, išskyrus vieną, išreiškė abejonę dėl mano gebėjimo tinkamai vykdyti pareigas“, esą „du iš penkių valdybos narių kategoriškai pareiškė, jog nemato jokių problemų, kad aš (R. Vaitkus. – ELTA) toliau eičiau pareigas“, o trečiasis valdybos narys neva pareiškė, kad neturi nuomonės.

Pasak A. Vaitkaus, apie esą suklastotą dokumentą R. Masiulis turėjo žinoti.

„Esu įsitikinęs, kad žinojo“, ­- portalui lrytas.lt sakė buvęs Klaipėdos jūrų uosto vadovas.

Kaip jau buvo skelbta, birželį Vilniaus miesto apylinkės teismas paskelbė, kad susisiekimo ministro sprendimas atleisti A. Vaitkų iš direktoriaus pareigų yra teisėtas, o Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nustatė, kad A. Vaitkus pažeidė viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą, kai kandidatuodamas į Klaipėdos miesto mero pareigas nedeklaravo asmenų, kurie esą paaukojo lėšų politiniam sąrašui.

Kaip anksčiau skelbė LRT Tyrimų skyrius, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, su kuria A. Vaitkus kandidatavo į Klaipėdos miesto mero postą, rinkimų kampaniją rėmė Klaipėdos uoste veikusių įmonių atstovai. Pasak portalo, 44 tūkst. eurų „valstiečiams“ paaukojo per verslą susiję asmenys, uostamiestyje užsiimantys baltarusiškų trąšų krova ir pervežimu.

Susisiekimo ministras R. Masiulis po kilusio skandalo atleido A. Vaitkų iš Klaipėdos uosto vadovo pareigų. Jis tai motyvavo tuo, kad A. Vaitkus, dirbdamas Klaipėdos uosto vadovu, nebegalėtų būti objektyvus uoste veikiančioms įmonėms.