Dar birželio 20 dieną DELFI skelbė, kad M. Pulkauninkas nusprendė trauktis iš savo pareigų, nes tuo metu nejautė politinio palaikymo. Tuomet jis taip pat minėjo, kad nesutarė su aplinkos ministru Kęstučiu Mažeika dėl centrinės urėdijos būstinės perkėlimo į Kazlų Rūdą. Taip pat jis nepritarė Vyriausybės pakeistoms medienos supirkimo taisyklėms, kurios leidžia ją parduoti pigiau.

Kitą dieną pasirodė žinutė iš aplinkos ministro Kęstučio Mažeikos, kad M. Pulkauninko prašymas atleisti iš darbo nebus tvirtinamas. Buvo nutarta, kad K. Mažeika dar susitiks su M. Pulkauninku liepos viduryje, pakalbės apie kylančias problemas įmonėje.

Vis dėlto šiandien, trečiadienį, M. Pulkauninkas DELFI patvirtino, kad yra parašęs pareiškimą dėl darbo sutarties nutraukimo po 20 kalendorinių dienų.

„Paskutinė darbo diena turėtų būti rugpjūčio 1 diena“, – teigė jis.

Pasiteiravus, ar tiesa, kad tai yra jau trečiasis jo pareiškimas per šį laiką, nes pirmųjų dviejų K. Mažeika nepasirašė, M. Pulkauninkas atsakė „taip“.

M. Pulkauninkas teigė, kad po trečiojo pareiškimo parašymo su K. Mažeika dar nesikalbėjo, bet kaip ir žadėta, jau buvo susitikę.

„Mes matėmės tame tarpe su ministru 2–3 kartus, trumpai pasikalbėjome. Po tų kartų, mano sprendimas yra toks“, – teigė jis.

M. Pulkauninkas nenorėjo plačiau pakomentuoti, kodėl galiausiai priėmė tokį sprendimą.

„Labai nenorėčiau komentuoti, bet bendrai įvertinęs visas aplinkybes, manau, kad toks sprendimas yra geriausias šioje situacijoje“, – teigė jis.

Pasitikslinus, ar visgi įsitikino, kad neturi politinio palaikymo, M. Pulkauninkas atsisakė komentuoti.

„Nenorėčiau komentuoti, nes po to mano atsakymą skirtingai interpretuoja. Norėčiau susilaikyti nuo komentarų“, – sakė jis.

Vyriausiasis miškų urėdas teigė kol kas neturinti kitų darbo pasiūlymų, šiuo metu yra susikoncentravęs į darbų pabaigimą ir jų perdavimą komandai.

M. Pulkauninkas Valstybinei miškų urėdijai vadovauti pradėjo 2018 metų kovo mėnesį.

Aplinkos ministerija informavo, kad M. Pulkauninkas parašė prašymą išeiti iš darbo savo noru, tačiau tai yra antrasis jo prašymas, o ne trečiasis. Pirmuoju prašyta nutraukti darbo sutartį abipusiu sutarimu.

„Šis prašymas išeiti savo noru yra gautas, bet dar ministras jo nepasirašė. Laukiama medienos aukcionų rezultatų, kurie turi paaiškėti liepos 23-25 dienomis. Laukiama atsakymo iš STT, nes M. Pulkauninko parengta ataskaita dėl galimų įtakų perduota STT ir jie turi pasisakyti, ar įvertinę šią medžiagą pradės ikiteisminį tyrimą”, – rašoma DELFI gautame komentare.

Aplinkos ministerija taip pat nurodė, kad netekus direktoriaus laikinai jį pavaduos vienas iš pavaduotojų, o naujojo direktoriaus konkursas bus skelbiamas artimiausiu metu, tikėtina, rugsėjį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)