Pati JAV interneto milžinė nedelsdama paneigė tokius kaltinimus.

D. Trumpas pakartojo nepatvirtintą garsaus investuotojo Peterio Thielio pastabą, kad „Google“ bendradarbiavo su Kinijos vyriausybe ar karinėmis įstaigomis.

„Milijonierius technologijų investuotojas Peteris Thielas mano, kad „Google“ turėtų būti tiriama dėl išdavystės, – tvirtyje parašė D. Trumpas. – Tai puikus ir nuostabus žmogus, kuris šį dalyką išmano geriau nei kas nors kitas! Trumpo administracija viską išsiaiškins!“

„Google“ pareiškė, kad įtarimai yra nepagrįsti ir iškėlė klausimą dėl P. ​​Thielio, kuris yra ilgalaikis JAV prezidento rėmėjas ir įeina į „Google“ varžovės „Facebook“ valdybą, motyvų.

„Kaip jau minėjome, mes nebendradarbiaujame su Kinijos kariuomene“, – naujienų agentūrai AFP pareiškė „Google“.

2010 metais „Google“ išjungė savo paieškos sistemą Kinijoje protestuodama prieš Pekino pastangas cenzūruoti paieškos rezultatus. Neseniai bendrovė pradėjo kurti modifikuotą paieškos sistemos versiją Kinijai, tačiau pažymėjo, kad neketina jos įdiegti.

D. Trumpas keletą kartų buvo užsipuolęs „Google“, teigdamas, kad bendrovė nėra šališka jo ir jo rėmėjų atžvilgiu.

Kiek anksčiau šiais metais jis sukritikavo technologijų milžinę, kad ši atsisakė didelės sutarties su Pentagonu, bet vėliau sušvelnino savo toną po susitikimo su „Google“ generaliniu direktoriumi Sundaru Pichai.

„Google“ Kinijoje vykdo ribotą veiklą, tačiau vienoje iš šių metų ataskaitų nurodė, kad vienas iš jos mokslininkų dalyvavo mokslinių tyrimų projekte, kurio rezultatai galėtų būti pritaikomi tiek civilinėms, tiek karinėms reikmėms.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)