Tai bendrovė sekmadienį pranešė per Nacionalinės vertybinių popierių biržos informacinę sistemą.

Kaip BNS sakė LBS generalinis direktorius Artūras Gedgaudas, į pirkinį investuota keliasdešimt tūkstančių litų, už akcijas mokėta nominalia verte.

Likusią dalį "Krantas Forwarding" akcijų valdo Klaipėdos jūrų krovinių kompanija "Klasco". Paklaustas, ar neketina nusipirkti ir likusio paketo, A.Gedgaudas teigė, jog tai - derybų objektas ir tolesnio bendradarbiavimo su "Klasco" reikalas.

Ko kas, pasak LBS vadovo, įmonė neketina pirkti daugiau įmonių akcijų. "Reikia visas jau įsigytas įmones integruoti į bendrą veiklą, kad jos pradėtų dirbti kuo efektyviau", - teigė A.Gedgaudas.

2001-ųjų pabaigoje (LBS) įsigijo trijų Klaipėdos uosto bendrovių kontrolinius akcijų paketus: 48,6 proc. "Krantas Shipping" (valdomas šios įmonės paketas buvo padidintas iki 100 proc.), 100 proc. kelionių agentūros "Krantas Travel" bei 75 proc. Baltijos keltų terminalo akcijų. Bendra investicija į visas tris įmones, kurias LBS netiesiogiai (per "Krantas Shipping") valdė ir iki tol, siekė apie kelis milijonus litų.

Visos įsigytos bendrovės susijusios su LBS - jos aptarnauja įmonės keltus, platina bilietus ir teikia kitas agentų paslaugas.

Paklaustas apie 2001 metų veiklą, A.Gedgaudas sakė, kad finansinės ataskaitos dar audituojamos ir bus paskelbtos kovo 13-ąją, kaip ir anksčiau žadėta.

"Mūsų 2001 metų rezultatai iš tikrųjų yra tik pusės metų rezultatai. Jie tikrai neblogi, bet jeigu žiūrėti metų kontekste, jie turbūt būtų kitokie - ko gero, prastesni. Nes pirmąjį metų pusmetį buvo padarytos pagrindinės išlaidos - laivų remonto ir kitos. Antrasis pusmetis buvo lengvesnis kaštų prasme", - komentavo A.Gedgaudas.

LBS pradėjo veikti 2001 metų birželį, į dvi įmones - LBS ir "Lietuvos jūrų laivininkystę" - reorganizavus Danijos investuotojų privatizuotą "Lisco".

"Krantas Forwarding" įsikūrusi "Klasco" priklausančioje Tarptautinėje jūrų perkėloje ir aptarnauja joje dirbančius klientus. įmonėje dirba 23 darbuotojai. Bendrovė aptarnauja "Philip Morris Lietuva", Schenker BTL", "DFDS Transport", "Scandlines", "Trailway rental" ir kitas užsienio bei Lietuvos įmones.

"Lisco Baltic Service", be to, dar valdo iš iki reorganizavimo veikusios "Lisco" perimtas 100 proc. Laivyno technikos priežiūros bazės akcijų ir 51 proc. Vokietijoje registruotos agentų bendrovės "Litas Shipping" akcijų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją