Kaip pristatymo renginyje sakė „Swedbank“ Klientų aptarnavimo tarnybos vadovė Jūratė Gumuliauskienė, naujausi „Swedbank“ duomenys rodo, kad bekontakčiu būdu per mėnesį atsiskaitoma daugiau nei 6 milijonus kartų. Šiuo metu daugiau nei 80 proc. banko įrengtų kortelių skaitytuvų priima bekontakčius atsiskaitymus, o iki 2020 metų visi mokėjimo kortelių terminalai turėtų priimti atsiskaitymus bekontakčiu būdu.

Tuo metu atsiskaitymai minėtais išmaniaisiais įrenginiais, pasak jos, bus panašūs į atliekamus bekontakte mokėjimo kortele ar telefonu.
„Turint laikrodį reikia atsisiųsti tam tikras programėles ir jų pagalba bekontakė kortelė yra sujungiama su išmaniuoju įrenginiu laikrodžiu arba apyranke ir galima pradėti atsiskaitinėti. Atsiskaitymas vyksta priliečiant įrenginį prie skaitytuvo. Galioja tas pats limitas“, – sakė J. Gumuliauskienė.

„Swedbank“ suteiks galimybę atsiskaityti išmaniaisiais „Fitbit“ ar „Garmin“ įmonių laikrodžiais.

Bankas nurodo, kad, siekiant užtikrinti didesnį saugumą, „Fitbit“ ir „Garmin“ kiekvieno atsiskaitymo metu naudoja specialius tik atsiskaitymams laikrodžiu skirtus kortelės numerius ir transakcijų kodus. Tikrasis banko kortelės numeris nėra išsaugomas įrenginyje, serveriuose ar perduodamas pardavėjui pirkimo metu. Kadangi „Garmin“ išmanieji laikrodžiai matuoja riešo širdies pulsą, jie atpažįsta, kai yra dėvimi, o vos tik nuėmus tokį įrenginį nuo riešo tampa nebeįmanoma atlikti mokėjimų iki vėl nesuvedamas naudotojo susikurtas apsaugos kodas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)