Kaip skelbiama portale, kurį laiką galima buvo prieiti prie Mano VMI duomenų apie mokesčių mokėtoją su senais jau pasibaigusiais įgaliojimais.

„VMI visus įgaliojimus, kurių galiojimo laikas jau baigėsi, padarė galiojančiais, – pasakojo Daiva Čibirienė, Lietuvos buhalterių ir auditorių asociacijos (LBAA) prezidentė.

„Informacijos saugumo incidentą VMI užregistravo ir šiuo metu tiria VMI veikianti Informacijos saugumo incidentų tyrimo darbo grupė. Ši darbo grupė atlieka analizę, kurios tikslas – ne tik nustatyti priežastis, dėl kurių įvyko informacijos saugumo incidentas, tačiau ir priimti reikiamus sprendimus dėl organizacinių ar techninių priemonių taikymo, kad ateityje panašūs incidentai nepasikartotų. Atsižvelgiant į tyrimo išvadas bus principingai vertinama ir galima paslaugų tiekėjo atsakomybė“, – Eltai nurodė VMI komunikacijos vadovė Rūta Asadauskaitė.

Pati VMI ketvirtadienį ryte buvo išplatinusi pranešimą, kuriame perspėjo dėl sutrikusios veiklos, bet nedetalizavo problemos.

Apie informacijos saugumo incidentą įstaiga jau informavo Valstybinę duomenų apsaugos inspekciją. Incidento priežastys bus nustatytos atliekant išsamų tyrimą.

DELFI primena, kad Mano VMI sistema susiduria su trukdžiais paskutines kelias savaites. Vartotojai skundžiasi, kad prisijungti pavyksta ne visuomet, kartais užtrunka iki kelių valandų bandymų kol pavyksta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)