Ministerijos atstovas Gao Fengas taip pat pranešė per savaitinę spaudos konferenciją, kad Kinija tikisi, jog JAV pašalins sankcijas bendrovei „Huawei“ kaip įmanoma greičiau ir taip sustiprins šalių partnerystę.
Tarp šių dviejų šalių vyksta metus trunkantis nesutarimas dėl prekybos, kadangi abi šalys viena kitos prekėms įvedė muitus. Kinija pasižadėjo nenusileisti net jusdama spaudimą iš JAV.

„Abiejų šalių prekybos komandos iš naujo pradės ekonomines ir prekybos derybas remiantis lygybe ir abipuse pagarba, pagal bendrą sutarimą, pasiektą Osakoje“, – sakė Gao Fengas. „Kinija tiki, kad abi pusės gali rasti būdą išspręsti problemą, jeigu abiejų pagrįstai išreikšti rūpesčiai bus apsvarstomi lygiaverčio dialogo būdu.“

JAV prezidentas Donaldas Trumpas ir Kinijos prezidentas Xi Jinpingas praeitą mėnesį Japonijoje sutiko dėl paliaubų, kadangi D. Trumpas pažadėjo neįvesti naujų muitų Kinijos prekėms ir panaikinti apribojimus „Huawei“.

Proceso pabaigai nebuvo nustatytas terminas, todėl derybos gali trukti ilgai. Vašingtonas smarkiai padidino muitus, kai ankstesni pokalbiai nutrūko gegužę – Pekinas pasekė JAV pavyzdžiu.

Kinijos viceprezidentas Liu He pasidalijo nuomonėmis su JAV prekybos atstovu Robertu Lighthizeriu ir JAV iždo sekretoriumi Stevenu Mnuchinu tarp jų vykusiame telefoniniame pokalbyje apie Xi Jinpingo ir D. Trumpo susitarimo įgyvendinimą, neišsiplėsdama pranešė Kinijos prekybos ministerija.

Baltųjų rūmų ekonomikos patarėjas Larry‘is Kudlow sakė, kad pokalbis buvo konstruktyvus ir abi pusės kalbėjo apie tiesioginį susitikimą.