Apie 10 val. DELFI pasiekė poros skaitytojų laiškai su nuotraukomis, kuriose užfiksuota daugybė žmonių laukiančių net lauke, kol galės atsiimti savo asmens dokumentus. Viename laiškų skaitytojas juokavo, kad „sistemos pertvarkymas duoda rezultatą“. Anksčiau buvo skelbta, kad nuo šių metų liepos 1 d., po migracijos funkcijų pertvarkos, Migracijos valdyba tampa Migracijos departamento Vilniaus skyriumi, keičiasi minėto skyriaus ir nutolusio darbo vietų darbo laikas.

Eilės Vilniaus migracijos tarnyboje

Kitas skaitytojas siūlė, kad galbūt jau būtų metas susimąstyti apie privataus verslo pagalbą.

„Eilė internete – vienas mėnuo, tai žmonės apie paso keitimą turėtų pagalvoti bent 2–3 mėnesiai prieš jam pasibaigiant. Situacija absurdiška – mokama paslauga ir tikrai ne pigi, kurios teikimo lygis kaip Tarybiniais laikais, ar kaip kokioje Venesueloje. Ir tai tęsiasi jau ne vieneri metai ir niekas nieko nepadaro.

Jei nesusitvarko, tegul atiduoda verslui, bus taip pat civilizuotai kaip, pavyzdžiui, dabar yra TA Regitroje, kuomet gali praeiti tą pačią dieną, nepriklausomai nuo miesto“, – rašė Žilvinas.

Eilės Vilniaus migracijos tarnyboje

Tokios eilės Migracijos valdybą Vilniuje užplūsta jau ne pirmi metai. Jau praeitais, 2018 m. buvo aiškinama, kad susidaro „sezoninės eilės“. Norinčiųjų keisti dokumentus vasaros laikotarpiu padaugėja, nes grįžta emigrantai, į keliones susiruošę lietuviai prisimena, kad dokumento galiojimas baigiasi.

Ieškomi būdai, kaip šią problemą išspręsti

DELFI susisiekė su Migracijos departamento atstove. Gautas trumpas komentaras, kad norintiems išvengti eilių yra rekomenduojama rinktis Trakuose esantį migracijos padalinį, o senatvės pensininkai, neįgalieji, nėščiosios ir vaikai iki 5 metų aptarnaujami atskira eile, eilių valdymo terminale pasirinkus specialų mygtuką.

Kiek vėliau Migracijos departamento direktorė Evelina Gudzinskaitė DELFI pakomentavo, kad visuomet liepą jaučiamas didesnis gyventojų antplūdis. Didžiausias žmonių srautas fiksuojamas pirmadieniais ir antradieniais. Taip pat ryte, tik skyriui atsidarius bei per pietus.

„Noriu paprašyti visuomenės pakantumo, nes Migracijos departamentas šią funkciją tik nuo praėjusios savaitės pradėjo vykdyti. Perimame tokią situaciją, kuri buvo ne vienerius metus ir per pusantros savaitės negalime jos ištaisyti. Žinome tą problemą, šiaip kiekvienais metais liepos mėnuo sulaukiama daugiausia žmonių, kurie nori pakeisti pasus. Yra sezoniškumas. Srautai susidaro dėl keliaujančių ir paskutinę minutę pamačiusių, kad pasas negalioja. Siūlome užsiregistruoti internete, per migracijos puslapį užsisakyti paslaugą apie dokumento galiojimo pabaigos pranešimą. Galima nemokama SMS ar el. paštu informuoti, likus 3–6 mėnesiams iki dokumento galiojimo pabaigos, kad laikas pasikeisti. Kitais mėnesiais tie srautai jau žymiai mažesni. O rudenį arba pavasarį iš viso nebūna eilių“, – teigia direktorė.

Taip pat ji teigia, kad perėmus naujas funkcijas yra svarstome įvairių išeičių, kaip užtikrinti sklandesnį ir efektyvesnį dokumentų keitimo procesą.

„Visų pirma ir viduje perskirstome procesus, kad galėtume reaguoti į tą sezoniškumą, pasitelkti daugiau išteklių tuo metu, kai yra didesnė paklausa. Kitas dalykas, mes šiuo metu vykdome diskusijas su kitomis susijusiomis tarnybomis, partneriais, kad galėtumėme paleisti dokumentų pristatymo per kurjerį paslaugą. Ir taip pat šiuo metu esame paskelbę atrankas 20 žmonių į departamentą, būtent Vilniaus skyrių, kad padidintume personalo skaičių“, – informavo E. Gudzinskaitė.

Dėl susidarančių eilių anksčiau buvo kritikuotas ir Migracijos valdybos darbo laikas. Pirmadieniais ir trečiadieniais dirbama nuo 7.30 val. iki 16.30 val., antradieniais ir ketvirtadieniais – nuo 9 val. iki 18 val., o penktadieniais nuo 7.30 val. iki 15.15 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (157)