Bankas pranešė, kad melaginga informacija skelbiama puslapyje delfi.naujienosjums.com, kuris siekia imituoti naujienų portalą delfi.lt

„Sukčiai nuolat ieško naujų formų, prisidengdami ir žinomais žmonėmis, žiniasklaidos priemonėmis, todėl Lietuvos bankas primena, kad nedera investuoti į produktus, kurių nesuprantate. Taip pat nepasiduokite manipuliacijoms – venkite pasiūlymų, kuriais žadamas „greitas praturtėjimas“ nepatiriant „jokios rizikos“, – pranešime teigė LB Investicinių paslaugų priežiūros skyriaus vadovas Audrius Šilgalis.

Pasak jo, tipinis apgavystės požymis – kai straipsniuose pateikiamos „sėkmės istorijos“, kuriose žmonės neva staiga praturtėja

Taip nebūna, o „sėkmės istorija” paprastai baigiasi prarastais pinigais. Tipiniu atveju žmonės netenka tūkstančių ar dešimčių tūkstančių eurų, o kai kuriais atvejais – ir kelių šimtų tūkstančių eurų“, – teigė A. Šilgalis.

Lietuvos bankas skelbia, kad puslapis delfi.naujienosjums.com ir kitos svetainės, į kurias veda nuorodos, yra įtrauktos į juodąjį sąrašą. Taip pat imtasi priemonių, kad ši svetainė būtų blokuojama.

Sukčiai, siūlantys investuoti į kriptovaliutas, pateikia melagingas LB valdybos pirmininko Vito Vasiliausko citatas.

„Tai naujas būdas padėti piliečiams. Kitos šalys, tai pavadino „finansiniu proveržiu“ ir planuoja taip pat pasekti mūsų pėdomis“, – delfi.naujienosjums.com cituoja neva V. Vasiliauską.

Jame taip pat pateikiamos išgalvotos istorijos, kaip iš šios schemos praturtėjo paprasti žmonės. Be to, čia pateikiami tariamų jo skaitytojų komentarai, kuriuose giriama minėta schema bei pasakojama, kaip komentatoriai iš jos neva praturtėjo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)