Kaip DELFI sakė P.Poderskis, sporto aikštynų rekonstrukcijos konkursą laimėjo jungtinės veiklos partneriai, UAB „LitCon“, UAB „Atea“ ir „Geobuilders LLC“, kurie iki 2020 metų vidurio įsipareigojo įgyvendinti projektą.

Pavasarį prasidėjus rekonstrukcijai čia žemę stumdė ekskavatoriai, virė darbas, tačiau šiandien ten vaizdas visai kitoks.

„Dabar darbai yra sustoję, nes yra restruktūrizuojama įmonė „LitCon“.

Įvairiais būdais ji stengiasi išsaugoti savo pozicijas, bet mes turime persidėlioti, kad ji išeitų iš šio objekto ir patikėti viską subrangovui, kurie yra pasiruošę dirbti darbus. Šią savaitę planuojame tai padaryti“, – komentavo P. Poderskis.

Jo teigimu, ateinančią savaitę aikštėje vėl turėtume matyti plušančius darbininkus, o darbai turėtų atsinaujinti.

„Ir tas tempas bus greitesnis, nes subrangovai ketina dirbti dvejomis pamainomis“, – patikino administracijos direktorius ir sakė, kad buvo kreiptasi ir dėl „LitCon“ įmonės įtraukimo į juoduosius savivaldybės sąrašus.

Tikėtina, kad jeigu subrangovai dėl vienokių ar kitokių priežasčių darbų nuspręstų nebetęsti, savivaldybei tektų rengti naują konkursą, o tai reiškia dar ilgiau tvarkomą vieną mėgstamiausių Vilniaus vietų.

DELFI primena, kad jau kurį laiką prie Baltojo tilto vyksta statybos, skirtos atnaujinti sporto aikštynus, o tai reiškia, kad kol prie Baltojo tilto važinės sunkioji statybų technika, vilniečiai ir miesto svečiai turės pamiršti ir taip pamėgtą žaliąją pievą.

„Savivaldybė dėjo ir deda visas pastangas, kad vilniečiai ir miesto svečiai aktyvaus laisvalaikio ir sporto erdvėje prie Baltojo tilto galėtų džiaugtis vėliausiai kitų metų vasarą“, – paklausus, ar buvo ieškoma sprendimų, kad vilniečiai jau šią vasarą galėtų džiaugtis pamėgta veja, prieš kurį laiką sakė Vilniaus miesto savivaldybės rinkodaros ir komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Neringa Kolkaitė.

Numatoma, kad dabartinė erdvė šalia Baltojo tilto bus padalinta į dvi dalis. Vienoje, kaip ir anksčiau, laiką bus galima praleisti aktyviai. Planuojama atnaujinti sporto aikštynus, taip pat atsiras 9 paplūdimio aikštelės, 3 dvipusės krepšinio aikštelės, naujas riedutininkų parkas.

Nemaži pokyčiai numatomi ir kitoje pusėje esančioje ir vilniečių itin pamėgtoje žalioje pievoje. Anot savivaldybės, ši erdvė ir toliau išliks rekreacinė, o šioje tilto pusėje bus įrengta baidarių įlanka ir lauko kavinė su 40 sėdimų vietų.

Aktyvaus laisvalaikio ir poilsio naujų erdvių įrengimas yra vienas iš dešiniosios Neries krantinės rekonstrukcijos etapų, kurio metu iki 2020 m. pabaigos suplanuota visiškai atnaujinti krantinę nuo Tuskulėnų dvaro iki pat Žaliojo tilto.

Dešiniosios Neries krantinės rekonstrukcijos projektas finansuojamas iš sostinės savivaldybės biudžeto ir ES lėšų. Darbų vertė daugiau kaip 6,5 mln. Eur.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (171)