Pasak F. Villeroy de Galhau, tai gali įvykti prieš pat dabartinį ECB vadovą Mario Draghį pakeičiant naujajai banko prezidentei Christine Lagarde, kurią į šias pareigas praeitą savaitę nominavo Europos lyderiai.

„Kalbant apie pinigų politiką, mes dar turime kelis Valdančiosios tarybos posėdžius, taip pat ir kitą mėnesį su M. Draghiu. Jei to prireiks, neabejokite mūsų ryžtu ir mūsų pajėgumais imtis veiksmų“, – televizijai CNBC ekonomikos konferencijoje Prancūzijoje sakė F. Villeroy de Galhau.

„Mes stebime rinkas, bet nesame nuo jų priklausomi, esame priklausomi nuo ekonomikos rodiklių. Jei žiūrėtume į ekonomikos signalus – ekonomikos augimas lėtėja, tačiau atlyginimai auga, darbo vietos kuriamos abejose Atlanto vandenyno pusėse. Taigi, palaukime kito Valdančiosios tarybos posėdžio, o jų bus dar keli. Įvertinsime ekonomikos rodiklius ir tada nuspręsime“, – tvirtino F. Villeroy de Galhau.

Paklaustas, kokia tikimybė, kad ekonomikos skatinimo paketas bus priimtas gruodį, kai ECB paskelbs naujas ekonomikos prognozes, F. Villeroy de Galhau patikino, kad iki gruodžio ECB vadovai susitiks dar ne kartą.

„Kaip jau sakiau, dar turime kelis Valdančiosios tarybos posėdžius“, – sakė jis, neatmesdamas galimybės, kad ekonomikos skatinimo paketas gali būti priimtas jau šį mėnesį. Pasak Prancūzijos centrinio banko vadovo, ECB kol kas nėra nutaręs, kokių konkrečiai pinigų politikos įrankių imtis.

„Daug dalykų yra įmanomi, tačiau šiai dienai nėra nieko nuspręsta. Ateinančiuose ECB posėdžiuose būkime pragmatiški“, – ragino F. Villeroy de Galhau.

Centrinis euro zonos bankas jau pernai tikėjosi užbaigti bene dešimtmetį trukusį ekonomikos skatinimo laikotarpį, tačiau pasaulį apėmę nesutarimai dėl prekybos privertė daugelį centrinių bankų sugrįžti prie svarstymų tęsti ekonomikos skatinimą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)