„Reikėtų atkreipti dėmesį į EK nuolatos mums kartojamas pastabas ir rekomendacijas, kad vis vien, anksčiau ar vėliau, plėsti mokesčių bazę reikės, tad šioje vietoje reikės svarstyti kažkokius pakeitimus“, – „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Anot jos, galėtų būti koreguojamas pats turto vertinimas, nes pasitaiko situacijų, kai NT neatitinka tikrosios rinkos vertės.

„Kalbant apie universalų nekilnojamojo turto mokestį, vertinu jį rezervuotai“, – pridūrė opozicijos lyderė.

Kaip EK nurodo savo rekomendacijose, Lietuvoje, nepaisant įvairių priemonių kovoti su šešėline ekonomika, mokesčių surinkimas išlieka žemas, o PVM atotrūkis – vienas didžiausių ES. Neišnaudojamos galimybės surinkti mokesčius iš šaltinių, kurių apmokestinimas mažiau kenkia ekonominiam augimui, tokių kaip nekilnojamasis turtas ar automobiliai.

Finansų ministras Vilius Šapoka Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) posėdyje yra sakęs, kad NT ir automobilių taršos mokesčiai Lietuvoje yra reikalingi, bet juos įvesti trukdo rinkimai.

„Vėliau ar anksčiau turime grįžti prie gilesnės diskusijos dėl nekilnojamojo turto ir automobilių taršos mokesčių. Manau, kad šie mokesčiai – neišvengiami. Kai bus politinė valia, tada jie atsiras. Dabar turime kelerius rinkimus, nežinau, kiek tai realu, bet aš nuo pat pradžių aiškiai palaikau šiuos mokesčiusׅ“, – BFK posėdyje sakė V. Šapoka.

Anot finansų ministro, įvedant NT mokestį reikia atsižvelgti į tai, kad Lietuvos situacija, lyginant su skandinavais, labai skiriasi.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)