Tokį sprendimą trečiadienį priėmė Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT). Jis Konkurencijos tarybos prašymu skyrė D. Kraujaliui asmeninę atsakomybę, nes jis tiesiogiai prisidėjo prie konkurenciją ribojančio susitarimo, pranešė taryba.

2016 metais taryba pripažino, kad konkurentės „Žagarės inžinerija” ir „Rovaltra”, dalyvaudamos technikos pirkimo konkurse, derino komercinius pasiūlymus ir taip pažeidė įstatymą. Už bendrovių sudarytą kartelinį susitarimą Konkurencijos taryba „Rovaltrai“ skyrė 70,4 tūkst. eurų, o „Žagarės inžinerijai“ – 33,4 tūkst. eurų baudas.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) balandį paliko galioti pirmosios instancijos teismo sprendimą, kuriuo pripažinta, kad už kartelinį susitarimą nubaustos „Žagarės inžinerija“ ir „Rovaltra“ turi sumokėti baudas.

Konkurencijos taryba teismo yra paprašiusi skirti asmenines sankcijas 20-ies bendrovių, nubaustų už kartelinius susitarimus, vadovams. Trims iš jų pernai apribota teisė 4 metus užimti vadovaujančias pareigas. Teismų sprendimų dėl kitų 16-kos dar laukiama.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)