Konferencijoje dalyvaus socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis, socialinės apsaugos ir darbo viceministrė Eglė Radišauskienė, „Sodros“ direktorė Julita Varanauskienė, pensijų fondų dalyvių asociacijos valdybos pirmininkas Marijus Kalesinskas.

Aktyviai pensijų kaupime dalyvauja ir įmokas moka 830 tūkst. gyventojų, birželio pabaigoje rodė naujausi „Sodros“ duomenys.

Nuo šių metų pradžios pensijų kaupimo dalyvių sąskaitos jau pasipildė beveik 140 milijonų eurų, iš jų 41 mln. eurų kaip paskatą skyrė valstybė.

„Sodra“ į pensijų kaupimo dalyvių sąskaitas pervedė įmokas už balandį – iš viso beveik 38 milijonus eurų. Palyginti su kovo mėnesiu, daugiau nei 3 mln. eurų išaugo valstybės paskatų suma, kuri balandį perkopė 10 mln. eurų ir pasiekė 12,8 mln. eurų.

Anot „Sodros“, tokį augimą galėjo lemti tai, kad pajamas už praėjusius metus deklaravo savarankiškai dirbantys gyventojai. Dalis jų dalyvauja kaupime, tad valstybė į jų pensijų kaupimo sąskaitas pervedė paskatas už kiekvieną praėjusių metų mėnesį.

Iki gegužės 67 tūkst. gyventojų nusprendė padidinti savo kaupimo tarifą nuo 1,8 iki 3 proc. ir dėl to jiems kiekvieną mėnesį pervedama didesnė valstybės paskata – 1,5 proc. nuo vidutinio darbo užmokesčio.

Aktyvių pensijų kaupimo dalyvių, kurie mokėjo įmokas nuo savo draudžiamųjų pajamų, balandį buvo 830 tūkst. iš maždaug 1,3 mln. pensijų kaupimo dalyvių. Kiti dalyviai įmokėjo nemokėjo, nes Lietuvoje neturėjo darbo ir pajamų, tačiau jie yra dalyviai.