SEB banko atstovai BNS nurodė, kad naujos IT platformos įdiegimas Lietuvoje kainuos apie 40 mln. eurų, ją įdiegus mažės banko sąnaudos platformos palaikymui, nes ji bus tokia pati visose trijose šalyse. Kadangi IT platformą plėtoja pats bankas, mažės ir sąnaudos išoriniams partneriams.

Tikimasi, kad nauja platforma padės bankui ateityje sparčiau kurti modernias skaitmenines paslaugas klientams ir pasiūlyti daugiau vienodų paslaugų ir sprendimų visose Baltijos šalyse.

„Vienoda, pačios SEB grupės diegiama IT platforma visose Baltijos šalyse padės mums pasiūlyti klientams daugiau modernių skaitmeninių sprendimų ir greičiau pristatyti rinkai naujas paslaugas bei jas vystyti. Todėl galėsime užtikrinti konkurencingus pasiūlymus savo klientams ir dar geriau tenkinsime savo klientų lūkesčius“, – pranešime spaudai sakė SEB banko prezidento pavaduotojas, Pagalbos verslui tarnybos ir finansų direktorius Aivaras Čičelis.

„Taip suvienodinę veiklą galėsime veikti efektyviau ir sumažinti IT ir naujų paslaugų kūrimo sąnaudas“, – pridūrė jis.

A. Čičelio teigimu, bankas Lietuvoje palaipsniui iš anksto ir asmeniškai informuos savo privačius ir verslo klientus apie būsimus pokyčius ir reikiamus pakeitimus, susijusius su naujos IT platformos diegimu.

SEB banko grupė pirmąjį šių metų ketvirtį uždirbo 27,2 mln. eurų neaudituoto grynojo pelno – 13,3 proc. daugiau nei pernai sausį–kovą. Grupės pajamos siekė 53,2 mln. eurų ir buvo 14,4 proc. didesnės nei pirmąjį 2018-ųjų ketvirtį.

Banko grupės turtas kovo pabaigoje siekė 7,9 mlrd. eurų (11,3 proc. didesnis nei prieš metus), nuosavas kapitalas – 693 mln. eurų (0,6 proc. daugiau).