Kaip skelbia „Rockit“, naujasis prekės ženklas atspindi siekį skatinti finansinių ir kitų technologinių inovacijų plėtrą Lietuvoje bei prisidėti prie šalies tikslo tapti svarbiu regioniniu finansinių technologijų (fintech) centru Europoje.

„Naujas ir drąsus prekės ženklas perteikia ambicingus tikslus. (...) Norime, kad „Rockit“ padėtų Vilniui ir Lietuvai skambėti finansinių technologijų pasaulyje“, – teigė „Swedbank“ Lietuvoje valdybos pirmininkė Dovilė Grigienė.

Rise Vilnius“ vaidino svarbų vaidmenį fintech srityje, todėl šiandien mes švenčiame naują pradžią ne tik „Rise Vilnius“, bet ir Lietuvai. (...) Mes laimingi, kad privatus ir viešas sektorius dirba išvien“, – sakė finansų ministras Vilius Šapoka.

„Swedbank“ ir „Rockit“ taip pat bendradarbiaus su pirmaujančiu verslas-verslui (B2B) akseleratoriumi Europoje „Startup Wise Guys“. Partneriai kartu plėtos finansinių technologijų akseleratoriaus programą „Wise Guys Fintech 3 Accelerator“, kuri skatina Fintech sprendimų plėtrą, o programos dalyviams suteikia pradinį kapitalą, darbo vietas ir teikia patarimus dėl veiklos plėtros.

„Rockit“ centras, esantis Gynėjų gatvėje, šiuo metu jungia 64 narius, jame įsikūrę 34 startuoliai. Čia siūlomos ne tik darbo vietos Fintech kūrėjams, bet ir vyksta daug startuoliams skirtų renginių, mentorystės sesijų, kitų iniciatyvų.

Erdvė buvo atidaryta 2016 metų liepą, jos tikslas – kurti palankią terpę startuoliams, stiprinti ne tik sostinės, bet ir viso regiono finansinių technologių startuolių industriją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)