Ši premija sudaro keturis bazinius M. Pulkauninko mėnesinio darbo užmokesčio dydžius.

Viešai skelbiamas valstybės įmonės „Valstybinių miškų urėdija“ direktoriaus mėnesinis priskaičiuojamas darbo užmokestis yra 8 580 eurų. Šį atlyginimą sudaro bazinė ir kintamoji užmokesčio dalis.

Faktą, kad Valstybinių miškų urėdijos direktoriui M. Pulkauninkui buvo išmokėta įspūdingo dydžio premija, DELFI penktadienį patvirtino Aplinkos ministerijos kancleris Arminas Mockevičius.

Pasak kanclerio, premija M. Pulkauninkui paskirta „remiantis Vyriausybės nutarimu - už gerus metinius įmonės finansinės veiklos rezultatus“.

Pagal galiojančią tvarką, valstybės įmonių vadovams paskatinimai ir nuobaudos skiriami įmonę kuruojančios ministerijos vadovo įsakymu. Aplinkos ministerijai vadovauja ministras Kęstutis Mažeika.

Praėjus vos dviems dienoms po šios premijos skyrimo, birželio 20-ąją, Valstybinių miškų urėdijos vadovas M. Pulkauninkas viešai apkaltino aplinkos ministrą K. Mažeiką politinio palaikymo nebuvimu ir pareiškė norą trauktis iš užimamų pareigų.

M. Pulkauninkas tuo pačiu metu prabilo ir apie tai, kad suinteresuotos verslo grupės esą daro spaudimą ir įtaką tiek įmonės, tiek Aplinkos ministerijos darbui.

Maža to, vyriausiasis Lietuvos miškų urėdas tuo pačiu metu viešai prabilo ir apie tai, kad per trisdešimt atkurtos nepriklausomybės metų iš Lietuvos miškų sektoriaus buvo išvogtas milijardas eurų.

Penktadienį kalbėdamas su DELFI, M. Pulkauninkas jau teigė, esą jo pasisakymai „buvo interpretuoti“, o kalbėdamas apie milijardinę žalą miškų sektoriui, jis mintyje turėjęs „įmonės galimai negautą ir galimai tikėtiną gauti naudą“.

Paklaustas, ar dėl galimai daryto ar patirto spaudimo anksčiau yra informavęs ministrą ar teisėsaugos institucijas, M. Pulkauninkas DELFI sakė, kad „įtaka ir spaudimas nebuvo toks, kad peržengtų įstatymo ribas“, todėl „į nieką oficialiai nesikreipė“.

Nuo penktadienio Valstybinių miškų urėdijos direktorius atostogauja. DELFI paklaustas, ar nepersigalvojo dėl savojo prašymo ir nežada po atostogų pasilikti poste, M. Pulkauninkas teigė, kad „nuspręs po susitikimo su ministru“.

DELFI šaltinių žiniomis, M. Pulkauninkas siekė iš pareigų išeiti šalių susitarimu, su šešių vidutinių darbo užmokesčių dydžio kompensacija.

Paklaustas, ar tai tiesa, Valstybinių miškų urėdijos vadovas teigė, kad „tai komentuoti būtų neetiška“. Jis taip pat neatsakė, ar siūlymą trauktis priėmė pats, ar tai jam pasiūlė ministras.

Kaip jau buvo rašyta, iš pradžių sutikęs paleisti urėdą, vėliau ministras K. Mažeika persigalvojo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (133)