Apie teigiamą komisijos sprendimą portalą vz.lt informavo Vyriausybės kanceliarijos Viešojo valdymo grupės patarėjas Valdas Kiveris. Tai jis patvirtino ir BNS, nurodęs, kad komisijos sprendimas priimtas birželio 25 dieną.

„Tikime, kad trečias teigiamas Komisijos įvertinimas padėjo atsakyti visus viešojoje erdvėje kilusius klausimus ir išsklaidė abejones”, – „Revolut“ pranešime sakė finansų startuolio įkūrėjas ir vadovas Nikas Storonskis.

Revolut Bank“ Lietuvoje kuria specializuotą banką, jo veiklą numatoma pradėti antrąjį šių metų pusmetį. Lietuvoje registruotame „Revolut Bank” šiuo metu dirba 42 darbuotojai, iki metų pabaigos jų skaičių planuojama padvigubinti.

„Mūsų tikslas - Lietuvoje sukurti pasaulinio lygio banką, kuris savo klientams užtikrintų naujos kartos geresnių finansinių paslaugų paketą, taupantį ir jų pinigus, ir laiką”, – pranešime teigė „Revolut Bank” vadovas Virgilijus Mirkės.

Seimas gegužės pradžioje įpareigojo komisiją trečią kartą aiškintis „Revolut“ patikimumą. Anot tokį prašymą inicijavusio parlamentinio Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko „valstiečio“ Stasio Jakeliūno, jam ir kai kuriems kitiems parlamentarams kelia abejonių „Revolut“ veiklos modelis, pinigų plovimo kontrolė ir sąsajos su Rusija.

Premjeras Saulius Skvernelis taip pat yra teigęs, kad reikėtų dar kartą tirti „Revolut“ patikimumą.

Lietuvos banko atstovai yra sakę, kad kad licencija „Revolut“ buvo išduota įvertinus ne tik finansines rizikas, bet ir iššūkius nacionaliniam saugumui, politines ir geopolitines rizikas.

Specializuoto banko licenciją „Revolut Bank“ pernai gruodį išdavė Europos centrinis bankas, pritarus Lietuvos bankui.