„General Financing“ yra jau ketvirta šią licenciją gavusi bendrovė šalyje. Ji ketina teikti bankininkystės paslaugas – priimti iš gyventojų indėlius, teikti vartojimo paskolas ir lizingo paslaugas. Licenciją suteikė Europos Centrinis Bankas (ECB) Lietuvos banko teikimu.

2005 metais įsteigta „General Financing“ Lietuvoje iki šiol teikė vartojimo paskolas ir lizingo paslaugas. „Esco Marginalen“ grupės bendrovės užsiima įvairia finansine veikla Švedijoje, Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje.

Specializuoto banko licencijos anksčiau išduotos didžiausiai šalies kredito unijai „Mano unija“, įsteigusiai bendrovę „Mano bankas“, taip pat finansinių technologijų ( fintech ) startuoliui „Revolut“ ir „European Merchant“.

Šiuo metu Lietuvos bankas kartu su ECB nagrinėja dar keturias paraiškas dėl banko licencijos gavimo, iš jų trys – dėl specializuoto banko licencijos, viena – dėl banko licencijos.

Specializuotas bankas savo klientams gali teikti visas pagrindines paslaugas kaip ir bet kuris bankas – skirtumas tas, kad jis neturi teisės teikti investicinių paslaugų. Galimybė steigti tokius bankus atsirado 2017 metais.