„Tai priklauso ir nuo kitų žmonių, teksto nemažai čia susidaro - apie 65-70 puslapių, dar rekomendacijos rašomos, ir jas bandysiu pristatyti, gal ir kiti turės pasiūlymų dėl išvadų ir dėl rekomendacijų. Tai priklausys ir nuo komiteto kitų narių požiūrio, kiek jie bus susipažinę ir kiek jie pasirengę patys pasiūlyti ir diskutuoti (...) Tikrai ne anksčiau negu rudenį (Seimo plenariniame posėdyje. – ELTA), kaip jau ir sakiau, reikia suredaguoti ir turbūt reikės dar vieno posėdžio jau man nedalyvaujant, kad būtų pritarta jau galutiniam, suredaguotam išvadų projektui, tas, matyt, vyks rugsėjo, spalio mėnesį“, – Eltai sakė S. Jakeliūnas.

Pasak S. Jakeliūno, ketvirtadienį BFK bus aptariamas ir Lietuvos banko vaidmuo krizės laikotarpiu.

„Projektai parengti visomis likusiomis temomis: bankų įtaka, Lietuvos bankų vaidmuo, uždarosios akcinės bendrovės „Būsto paskolų draudimas“ veiklos įtaka viešiesiems finansams ir skolinimui. Šiomis temomis bus išvados pristatytos, kaip seksis, matysime. Klausimų nemažai, tikiuosi, kad bent jau didžiąją dalį pavyks aptarti“, – teigė jis.

Seimo BFK atlieka tyrimą, kuriuo siekiama išsiaiškinti, kokią įtaką Lietuvos viešųjų finansų būklei 2009-2010 metais ir vėliau turėjo 2005-2008 metais vykdyta prociklinė biudžeto politika. Parlamentinio tyrimo metu aiškintasi, ar krizės metu Vyriausybė turėjo galimybių skolintis iš tarptautinių institucijų pigiau, negu tai darė 2009-2012 metais. BFK taip pat tirta, kokią įtaką 2009-2010 metų krizei Lietuvoje turėjo šalyje veikiančių stambiųjų komercinių bankų skolinimo politika ir sprendimai.