DELFI apsilankė daržovių ir vaisių turguje, kuris garsėja savo kainomis. Mažomis kainomis. Čia daugiausiai perka prekybininkai, kurie vėliau vaisius ir daržoves perparduoda kituose prekybos taškuose.

Prekybos miestelio „Urmas“ teritorijoje turgelis vyksta kiekvieną dieną, išskyrus sekmadienį. Iš čia daržovės ir vaisiai keliauja į kitus miesto turgus ir prekyvietes prie prekybos centrų, tačiau pasitaiko ir pavienių pirkėjų, kurie nepatingi atsikelti ankstų rytą ir įsigyti prekių pigiau nei kitur.

Turguje galima išgirsti ir lenkų kalba – nieko nuostabaus, nes absoliuti dauguma daržovių ir vaisių čia atkeliauja būtent iš kaimyninės Lenkijos.

Ankstų rytą vienas užkandžiaujantis pardavėjas ramiai pasakoja apie morkų kainas. Tik morkų pas šį prekybininką ir belikę. Beje, nė vienas prekybininkas kainų neskelbia viešai, jos niekur nėra užrašytos – reikia kiekvieno teirautis kainos.

„Morkų pundelis – 1 euras“, – sako vyriškis.

Vienas pundelis – tai maždaug 7–8 tvarkingai surištos morkos.

Be jokios abejonės, bene didžiausią paklausą turguje turi braškės. Čia net prireikia keltuvo – į krovininius mikroautobusus uogos kraunamos dėžėmis ir paletėmis.

Braškės parduodamos dėžėmis po 4 kg. Vienos dėžės kaina – 6,5 Eur.

„Kilogramas – 1,62 Eur“, – akimirksniu apskaičiuoja 120 kg braškių pirkusi moteris. Ji teigia, kad braškės bus parduodamos kituose laikinosios sostinės turguose. Ten jų kilogramas bus jau apie 20 centų brangesnės.

„Dar brangiau prie prekybos centrų“, – tikina moteris.

Turguje galima rasti braškių ir po 1,50 Eur. Graikiškos brangesnės nei lenkiškos – 1,80 Eur/kg.

Už kilogramą trešnių prekybininkai prašo apie 2–2,20 Eur. Arbūzų kainos, priklausomai nuo dydžio, svyruoja nuo 80 iki 85 centų už kilogramą.

Bulvės turguje kainuoja apie 40 centų, agurkų kilogramas – apie 1 eurą. Geltoni pomidorai parduodami po 1,5 Eur/kg. Avietiniai pomidorai pigesni – 1 Eur.

Apie į 5 val. turguje pats prekybos įkarštis, o 6 val. prekybininkai ir pirkėjai pradeda skirstytis – kas veš naujas prekes, o kas važiuoja parduoti įsigytus vaisius ir daržoves.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (108)