„Prieš pusmetį duris atvėręs Fabijoniškių baseinas yra pirmasis miesto pastatytas baseinas, atkūrus Nepriklausomybę, o jau kitąmet bus pastatytas ir antras didesnis Lazdynų daugiafunkcis sveikatinimo centras, kuris turės vienus moderniausių Baltijos šalyse 50 ir 25 metrų ilgio plaukimo baseinus“, – savivaldybės pranešime cituojamas R. Šimašius.

Pasirašant sutartį su rangovais užbaigti baseiną planuota 2018-ųjų antrojoje pusėje, vėliau buvo žadama jį atidaryti šių metų pabaigoje.

Statybos darbų pabaiga nusikėlė rangovams ir savivaldybei nesutariant dėl kai kurių techninių baseino detalių – baseiną su partneriais statanti įmonė „Irdaiva“ dėl to su savivaldybe bylinėjosi teisme.

Ketvirtadienį R. Šimašius kartu su vicemeru V. Benkunsku apsilankė statomame baseine ir su rangovais aptarė statybų eigą, atliktus ir planuojamus darbus.

Teigiama, kad jau atlikta 40 proc. darbų: išlieti monolitiniai pamatai, atraminės sienos, įrengtos olimpinio ir šuolių į vandenį baseino atraminės sienos ir monolitinės plokštės, žiūrovų tribūnos, metalinės kolonos, didžioji dalis metalinių santvarų. Sprendžiami klausimai dėl stogo metalinių plokščių.

„Po kelių mėnesių nebeliks atvirų konstrukcijų ir prasidės komplekso vidaus darbai: įrengtos priešgaisrinės sistemos, pastatų valdymo, šildymo, vėdinimo ar kondicionavimo automatikos sistemos. Vėliau bus pradėta projektuoti ir SPA zona,“ – pranešime teigia bendrovės „Irdaiva“ generalinis direktorius Vytas Lopinys.

Aštuonių takelių 50 metrų baseinas bus skirtas plaukimui, o 25 metrų – ir šuoliams į vandenį. Centre veiks ne tik baseinų kompleksas, bet ir treniruočių salės, pirčių zonos. Šalia plaukimo baseinų bus įrengta 1200 sėdimų vietų žiūrovams. Centre bus įrengti šiuolaikiški persirengimo kambariai, modernūs dušai, o prie pastato – 105 vietų automobilių stovėjimo aikštelė.

Lazdynų baseine bus įrengta pakeliamų dugnų sistema, leidžianti modifikuoti erdves – gylį ir tūrį, tai pat analogų Lietuvoje neturinti automatinė nelaimingų atsitikimų prevencijai skirta sistema. Baseine šuolininkai galės jaustis saugiai, nes bus įdiegtos naujausios technologijos: vandens suminkštinimo sistema ir apsauginiai fontanėliai. Baseine bus įrengta itin moderni vandens filtravimo sistema, naudojant nanotechnologijas, žiūrovų patogumui bus įrengta moderni ir patogi LED švieslenčių sistema.

Būsimasis baseinas bus valdomas koncesijos būdu – naujasis operatorius turės užtikrinti tinkamą infrastruktūros valdymą, jam bus perduotas daugiafunkio centro administravimas, techninė priežiūra, automobilių stovėjimo aikštelės priežiūra.

Operatorius taip pat turės įsipareigoti atlikti patalpų apdailos, remonto, montavimo, priežiūros darbus. Konkurso laimėtojas teiks ne tik viešąsias paslaugas, bet galės organizuoti ir komercinę veiklą, kurti naujas darbo vietas. Koncesijos sutartis bus sudaryta iki 14 metų laikotarpiui.

Bendra projekto vertė – 21,8 mln. eurų. Iš jų 11,6 milijonų eurų yra Europos Sąjungos ir valstybės biudžeto lėšos, 1,2 mln. eurų skyrė Vilniaus savivaldybė, likę 9 mln. eurų – valstybės investicijų programos lėšos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)