Vilniaus apygardos teismas atmetė televizijos skundą ir paliko galioti nepakeistą Vilniaus miesto apylinkės teismo pernai liepos 17 dieną paskelbtą įpareigojimą paneigti tikrovės neatitinkančią informaciją apie V. Valvonį – ji buvo publikuojama laikraštyje, interneto puslapyje ir televizijos laidoje „Patriotai“. Dienraštis „Lietuvos rytas“ jau yra paskelbęs paneigimą.

„Atsakovo (televizijos – BNS) panaudotas paneigimo būdas neatitinka ieškovo tikslo, kurio buvo siekiama priimant sprendimą, tai yra, informuoti visuomenę, kad ginčo laidos metu išdėstyti faktiniai duomenys neatitinka tikrovės. (...) Pirmosios instancijos teismas priėmė teisėtą ir pagrįstą sprendimą, todėl apeliacinis skundas atmetamas“, – rašoma nutartyje.

„Lietuvos ryto“ televizija nurodo pernai birželio pabaigoje paskelbusi paneigimą. Tačiau V. Valvonis 2018 metais BNS teigė, kad paneigimas nebuvo tinkamas.

V. Valvonis BNS antradienį teigė, kad laukia „Lietuvos ryto“ televizijos veiksmų.

„Laikraštis viską jau yra paskelbęs, paneigęs, baudą susimokėjęs. Televizija liko, turi paskelbti paneigimą artimiausioje „Patriotų“ laidoje. Bet kadangi „Patriotų“ nebus, tai atitinkamu metu, kada rodydavo „Patriotus“ (...) Ir dar baudžiamoji byla likusi, kur teisiami trys žurnalistai“, – sakė V. Valvonis.

„Lietuvos ryto“ dienraštyje, naujienų portale ir televizijoje 2016-ųjų kovo-gegužės mėnesiais kaip tikras faktas buvo paskelbti išgalvoti V. Valvonio pokalbiai, kuriuose V. Valvonis neva grasino paveikti konkretaus finansų rinkos dalyvio veiklą, reikalavo kyšio ir taip siekė finansinės naudos.

Vilniaus miesto apylinkės teismas 2017 metų rugsėjo pabaigoje konstatavo, kad „Lietuvos ryto“ dienraštis ir televizija paskelbė neegzistuojančius pokalbius, sukūrė nepagrįstus kaltinimus, o teismui nepateikė jokių objektyvių bei patikimų duomenų, jog V. Valvonis reikalavo kyšio.

2018 metų liepos 17 dieną tas pats teismas įpareigojo žiniasklaidos priemones paskelbti klaidinančios informacijos paneigimą. V. Valvonis tąkart BNS aiškino, kad žiniasklaidos atstovai nereagavo į raginimus paneigti klaidinančią informaciją, todėl jis kreipėsi į teismą.

Pernai rugsėjį paskelbta, kad prokurorai teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl galimai melagingos informacijos paskleidimo per „Lietuvos ryto“ žiniasklaidos grupės priemones apie V. Valvonį.

Generalinė prokuratūra pranešė, kad Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai baigė 2016 metų birželį pradėtą ikiteisminį tyrimą ir perdavė bylą nagrinėti Vilniaus miesto apylinkės teismui.

Buvo nurodoma, kad kaltinimai byloje pareikšti trims asmenims.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)