„Rudens pabaigoje, manau, mes galime priimti sprendimą dėl naujo generalinio direktoriaus. Kaip žinia, dėl turbulencijos, kurią turime ištverti, mes ieškome žmogaus su aiškiu žinomumu ir kompetencijomis“, – interviu televizijai „Dagens Industri“ sakė G. Perssonas.

G. Perssonas, kurį į valdybos pirmininko pareigas jau trečiadienį turėtų patvirtinti „Swedbank“ akcininkai neeiliniame suvažiavime, taip pat patikino, kad jam nė į galvą nebuvo šovusi mintis, kad „Swedbank“ gali pasitraukti iš Baltijos šalių, per kurias, ypač – Estiją, ir buvo daugiausia plaunami pinigai iš Rytų.

ELTA primena, kad „Swedbank" anksčiau neigė prielaidas apie savo įsitraukimą į „Danske Bank" pinigų plovimo skandalą, tačiau turėjo pripažinti kaltinimus, kai Švedijos visuomeninis transliuotojas SVT vasario 20 d. pranešė, kad tarp „Swedbank" ir „Danske Bank" Baltijos šalių filialų įvykdyta mokėjimų už maždaug 40 mlrd. kronų (3,8 mlrd. eurų). Švedijos ir Estijos finansų inspekcijos apie bendrą „Swedbank" tyrimą pranešė jau kitą dieną - vasario 21-ąją.

Dėl pinigų plovimo skandalo iš pareigų buvo priversti pasitraukti „Swedbank" grupės generalinė direktorė Birgitte Bonnesen ir valdybos pirmininkas Larsas Idermarkas.