„Šios inovacijos bandymas realioje aplinkoje mums padės įvertinti su šiuo veiklos modeliu susijusias vartotojams kylančias rizikas ir priimti sprendimą dėl galiojančio reguliavimo taikymo ar teisinio reguliavimo poreikio“, – pranešime sakė LB valdybos narys Marius Jurgilas.

Tarpusavio draudimo platformos veikimas grindžiamas dalijimosi ekonomikos principais. Platformos nariams siūloma burtis į bendruomenę siekiant apsisaugoti nuo konkrečių nuostolių, patiems priimti sprendimus dėl nuostolių kompensavimo panaudojant iš narių įnašų sudarytą fondą, o nepanaudotas lėšas susigrąžinti.

Platforma ketina pradėti veiklą iki spalio pabaigos ir veiks 6 mėnesius, o LB leidus, iki 12 mėnesių.

Bandymo laikotarpiu bus siūloma vienos rūšies išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių apsauga nuo nuostolių, vėliau tokio turto sąrašą ketinama ilginti. Lietuvos bankas prižiūrės ir konsultuos „Workpower“ visą bandymo laikotarpį.

„Workpower“ nelaikoma draudimo įmone, tarpininke, o platformoje sudaromos sutartys nelaikomos draudimo sutartimis, todėl bendrovės ir platformos veiklai nėra taikomi Lietuvos draudimo įstatymo reikalavimai.

Bandomoji finansinių inovacijų aplinka pasiūlyta pernai, jos tikslas – palengvinti visuomenei naudingų finansinių inovacijų diegimą Lietuvos finansų rinkoje, kai reguliavimas nepakankamas arba neaiškus, leisti LB identifikuoti kylančias rizikas ir reguliavimo trūkumus bei juos pašalinti.