Pasak jo, bevizio režimo sustabdymas labiausiai gresia kai kurioms Vakarų Balkanų ir Pietų Amerikos šalims. Vis dėlto, tvirtino Europos Komisijos (EK) narys, jis tikisi, kad tokių kraštutinių priemonių imtis neteks.

Šiuo metu migrantų, siekiančių gauti prieglobstį ES, skaičius sumažėjo iki 2014 m. lygio, dar neprasidėjus migrantų krizei Europoje.

Europos prieglobsčio paramos biuro (EASO) duomenimis, šių metų sausį-balandį kas ketvirtas prieglobsčio prašymas buvo gautas iš piliečio tų valstybių, kurios su ES pasirašė bevizio režimo susitarimą.

EASO skaičiuoja, kad per pirmuosius 4 šių metų mėnesius, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, prieglobsčio prašytojų iš Venesuelos skaičius augo 121 proc., iš Kolumbijos – 156 proc., o iš Albanijos – 30 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)