Pagrindinės neužtikrintos skolos tipo (angl. senior unsecured) privilegijuotosios obligacijos bus kotiruojamos Airijos vertybinių popierių biržoje, teigiama „Luminor“ pranešime.

Pasak „Luminor“ Iždo vadovo Maxo Ehrengeno, išplatindamas obligacijas bankas žengė dar vieną svarbų žingsnį, siekdamas tapti savarankiškai finansuojamu ir nepriklausomu Baltijos šalių banku.

Obligacijų paklausa viršijo 600 mln. eurų, iš jų beveik 500 mln. eurų vertės pavedimai buvo pateikti ne iš Baltijos šalių. Galutinis obligacijų atkarpos dydis yra 1,375 proc., o grąža – 1,42 procento. Obligacijų įsigijo investuotojai iš 17 Europos šalių

„Aukštas investuotojų susidomėjimas rodo stiprias banko finansines pozicijas, taip pat, kad „Luminor“ kaip kredito institucija yra solidus ir patrauklus investavimo objektas Europos investuotojams,“ – pranešime sakė M. Ehrengenas.

Obligacijoms suteiktas Moody‘s preliminarus pagrindinės neužtikrintos skolos reitingas Baa2.

Pagal EMTN obligacijų programą „Luminor“ planuoja iš viso išplatinti 3 mlrd. eurų obligacijų pagal standartizuotus dokumentus. Šia programa siekiama dviejų tikslų: pakeisti dabartinį savininkų finansavimą išoriniu, o taip pat šias lėšas naudoti klientų paskoloms.

Šiuo metu pagal EMTN programą iš viso jau išleista 650 mln. eurų obligacijų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)