Manoma, kad tokia kortelė leis vartotojams įsigyti pirkinių prekybos centre „Perekriostok“ į skolą lengvatinėmis sąlygomis, teigiama bendrovių pranešime. Tokios kortelės su atitinkamu limitu bus išduodamos visuose prekybos centruose, pateikus pasą ir pasirašius kredito linijos sutartį.

Kortelė „Perekriostok“ galios atsiskaitymams tik „Perekriostok“ tinklo parduotuvėse, kitose parduotuvėse ja atsiskaityti nebus galima, pabrėžė banko ir prekybos tinklo atstovai.

Tokia speciali kortelė – tai „racionali kreditinių kortelių alternatyva klientams, turintiems aukštą kredito reitingą“ pažymėjo vyriausioji X5 finansų direktorė Svetlana Demiaškevič ( jos žodžiai cituojami mažmenininkės ir banko pranešime).

Prekyba ir paslaugos

Į klausimą, kodėl „Perekriostok“ klientai turėtų domėtis galimybe pirkti produktus skolon, didžiausios Rusijos mažmeninės bendrovės atstovas atsakė: „Mažėjant gyventojų realiosioms pajamoms, šis instrumentas leidžia užtikrinti vartotojų prieigą prie piniginių lėšų (pirkimas išsimokėtinai apiforminamas vos per kelias minutes). Ir tokia paslauga, kalbėjo jis, leidžia palaikyti kasdieninio poreikio prekių paklausą.

Per pastaruosius metus, kaip rodo tyrimų bendrovės „Romir“ atlikto tyrimo rezultatai, paskelbti gegužės pabaigoje, visiškai niekam netaupančių rusų skaičius sumažėjo iki 17 proc., iki lygio, fiksuoto prieš dvejus metus. Taupančių gyventojų dalis padidėjo iki 83 proc. Beveik ketvirtadalis „Romir“ apklaustų rusų (24 proc.) teigė taupantys maisto sąskaita: nuo praėjusių metų tokių respondentų skaičius padidėjo nuo 17 proc.

Iki šiol „Perekriostok“ siūlė klientams tik debetines bei kreditines korteles, išduodamas bendradarbiaujant su „Alfa- Bank“ ir „Tinkoff Bank“. Vienas iš X5 konkurentų - grupė „Diksi“ - turi panašią „atsiskaitymo išsimokėtinai“ kortelę, suderintą su arti namų esančių parduotuvių lojalumo kortele, ją išduoda „Renessans kredit“. Tačiau tokių kortelių turėtojai gali jomis atsiskaityti ir kaip įprastomis kortelėmis bet kurioje parduotuvėje, ne tik „Diksi“.

Banko tyrimo duomenimis, tokių specialių „atsiskaitymo išsimokėtinai“ kortelių įvedimas skatina pardavimų augimą maždaug 10 proc., taip pat pastebimai padidina vidutinio apsipirkimo čekio vertę ir pirkinių dažnumą, pažymi „BKS bank valdybos pirmininkas Dmitrijus Pešniovas-Podolskis. Pasak jo, šiandien tokias kredito korteles, skirtas atskiriems tinklams, išduoda tik „BKS bank“. „Bet mes rengiame analogiškus pasiūlymus ir kitiems stambiems Rusijos mažmenininkams: planuojama pasirašyti sutartis ir su kitais Rusijos mažmenininkais, dirbančiais kituose segmentuose – drabužių mažmenininkėmis, degalinėmis, kt.“, - pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)